nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

El PSM decideix no prendre part d'un pacte progressista municipal

Els nacionalistes proposen fer un acord d'oposició enfront del PP

J.SAMPOL. Binissalem.
Al final no hi haurà pacte progressista a Binissalem. L'agrupació del PSM decidí proposar un pacte preventiu d'oposició després de «fer una valoració acurada dels resultats, del sondeig de l'estat d'opinió general del poble, del sentiment majoritari del nostre electorat i de l'actitud general del conjunt de les forces polítiques d'esquerres i progressistes», afirmaren des del PSM.

Els nacionalistes explicaren les conclusions a què han arribat. Primer consideren que la ciutadania «ha deixat molt clar que s'ha produït un vot de càstig cap a l'anterior equip de govern, per això creiem imprescindible que aquest partit renovi missatge i cartell». Així, pensen que un pacte progressista que mantingués aquest partit al govern municipal «seria un greu error estratègic». En segon lloc, el fet que el PP no tingui majoria absoluta «el posa en una situació difícil perquè ha contret un compromís electoral que és massa ambiciós i de difícil execució, i més pensant en la probable absència del PP del Govern». I en tercer lloc, el PSM «és conscient que existeix un passat i un present marcat per la mútua desconfiança entre PSM i PSOE arran dels pactes signats en anteriors legislatures. És una desconfiança que s'ha de superar per tornar a arribar a governs que puguin garantir polítiques progressistes al poble».

Per tot això, el PSM proposa un «pacte preventiu d'oposició que impedeixi que es puguin dur a terme actuacions contràries a l'esperit progressista que ha d'unir l'oposició, i que obligui el PP a dur a terme les polítiques que també ens interessen a nosaltres si no vol veure bloquejada la seva acció de govern municipal».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris