lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

L'hospital realitza 64 operacions quirúrgiques des del mes de maig

El centre inaugurat durant el gener rep unes 120 urgències diàries

M.NADAL.Inca.
Des de la posada en marxa de quatre dels sis quiròfans dels quals consta el centre sanitari durant el passat mes de maig, l'hospital comarcal d'Inca ja ha atès un total de 64 intervencions quirúrgiques.

De la mateixa manera, funciona a ple rendiment el servei d'urgències de l'hospital comarcal que es posà en funcionament el passat 26 de febrer. La mitjana d'urgències ateses al nou centre és de 120 per dia, amb dies puntuals en què s'han atès 180 urgències. Cal destacar que el 87% de les urgències han estat generals i el 12% pediàtriques.

El gran nombre d'urgències que ha rebut l'hospital des de la seva posada en marxa han fet que els quiròfans estiguessin molt operatius durant el mes de maig, ja que es realitzaren un total de 13 operacions programades de baixa i mitjana complexitat i 51 intervencions urgents.

Resumint les intervencions del recentment estrenat hospital de la comarca d'Inca i amb data fins el passat 30 de maig, s'havien atès 5.321 consultes que han suposat un total de 505 ingressos i 42 a la unitat de crítics. Pel que fa a la realització de proves diagnòstiques, s'han duit a terme 6.934 proves de radiologia i 269 proves de gabinet, que està en funcionament des d'abril i consisteixen en endoscòpies, ergometries i ecocardiogrames, entre d'altres.

D'altra banda, i després que el passat 17 de maig el centre hospitalari veu néixer els dos primers nadons, el centre ja ha atès un total de 43 naixements. Durant la segona meitat del mes de maig es produïren un total de 25 parts, dos dels quals foren per cesària i amb data d'ahir el centre ja havia atès un total de 42 naixements, de manera que es pot dir que el nou hospital comarcal ja atén un part per dia.

Cal destacar que el nou hospital ja està en funcionament per al 100 per cent de la seva població de referència ja que s'ha finalitzat el cicle d'incorporació dels diferents pobles. A més, també s'han posat en marxa tots els serveis menys el de diàlisis, reumatologia i oncologia, que es posaran en funcionament pròximament.

A més, durant el darrer trimestre d'aquest any 2007 també es començaran a realitzar al nou centre les operacions d'alta complexitat que encara no es duen a terme.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris