muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

El TSJB anul·la la llicència que permeté iniciar els 68 apartaments a ses Covetes

GOB i PSM exigeixen a l'Ajuntament que no hi recorri més i n'ordeni la demolició

El setge judicial al voltant de ses Covetes es tanca. El Tribunal Superior de Justícia (TSJB) ha estimat el recurs del GOB i del PSM i ha anul·lat la llicència d'obra municipal que emparava els 68 apartaments que es començaren a construir l'any 1994 a la platja del Trenc, a Campos. GOB i PSM, que ara fa 13 anys iniciaren accions judicials i aconseguiren aturar les obres, demanaren ahir a l'Ajuntament de Campos que no hi presenti més recursos i n'ordeni la demolició.

Amb aquesta ja són 15 les resolucions judicials que deixen clar que els 13 blocs d'apartaments es començaren a construir dins els cent metres de la franja de protecció de la costa, que els terrenys no són ni han estat mai urbans i, ara, que la llicència que atorga l'Ajuntament és il·legal.

«Aquest és l'inici del final», afirmà ahir el portaveu del GOB, Miquel Àngel March, qui advertí que ha arribat el moment que l'Ajuntament accepti la realitat i prepari la demolició. L'ecologista acusà els batles del PP de mentir quan deien que la llicència era legal i reclamà a la Sala que no presenti recurs al Suprem i retiri el que va presentar contra l'anterior sentència del TSJB, segons la qual el sòl no era urbà.

Precisament, el dirigent del PSM Antoni Alorda garantí que si el seu partit governa -està integrat a Campos pel Canvi i negocia amb UM- s'esbucaran les construccions irregulars.

March i Alorda criticaren que els successius governs municipals del PP hagin «tudat» doblers públics -més de 600.000 euros, diuen- per defensar «interessos privats» en un contenciós que dura 13 anys i que sempre ha donat la raó a PSM i GOB.

«Això ho hauria de pagar el PP de la seva butxaca», afirmà el dirigent del PSM, qui advertí que si es demostra que hi ha hagut «concurrència de culpa» entre l'Ajuntament i la promotora no s'haurien de pagar indemnitzacions. El portaveu del GOB afegí que tant la demolició com les possibles indemnitzacions suposaran un cost assumible si es té en compte el benefici econòmic, turístic i mediambiental a la zona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris