muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Càrites atén unes 5.000 persones el 2006; la gran majoria, immigrants

Les despeses de l'activitat de l'any passat pugen a 3,8 milions

Un total de 5.007 homes, dones i infants reberen l'any passat el suport de la xarxa de serveis de Càrites Mallorca. La majoria dels usuaris foren dones, amb un total de 2.053 ateses. Aquestes són algunes de les xifres més representatives de la memòria de 2006, que ahir presentà la institució i que destaca, a més, que el 72 per cent de les persones ateses per Càrites són immigrants, que pateixen moltes dificultats que els fan vulnerables. Pel que fa a les dades econòmiques, destaca que l'any passat els ingressos augmentaren un 6 per cent respecte de 2005, la qual cosa apuja les entrades fins a 3.854.769,95 euros, mentre que les despeses de l'activitat foren de 3.858.771,62 euros. En aquest sentit, l'administradora general, Sebastiana Santmartí, indicà ahir que «hi ha una continuïtat pel que fa als projectes i a la seva solidesa; les xifres confirmen la confiança que tenen en Càrites Mallorca les diferents administracions públiques; locals, autonòmiques, estatals i europees».

Per la seva part, el director de Càrites, Antoni Garau, comentà ahir el perfil de les persones ateses: «Aquestes 5.007 persones han estat ateses de manera directa per la institució i un 79 per cent dels usuaris ens plantegen que tenen un greu problema amb l'habitatge, alguns no tenen casa i d'altres es veuen en situacions de relloguer». Un 62 per cent dels immigrants atesos per Càrites afronten una situació administrativa irregular, mentre que un 6 per cent de les persones que hi arriben pateixen problemes de salut mental i són atesos als tallers de la institució. Segons Antoni Garau, l'àrea d'atenció primària de la institució és la més important, amb 1.100 expedients a Ciutat i 535 als pobles mallorquins. D'aquests, un total de 638 foren oberts l'any passat. A més d'aquest servei, Càrites té Casals dona, una residència de Tercera Edat i un menjador social a Inca, que atengueren més de 500 persones el 2006.

Els responsables de Càrites han detectat que un 31 per cent dels immigrants que atengueren l'any passat procedien de Bolívia; seguit d'Equador, amb un 14 per cent, i del Marroc, amb un 8 per cent. Segons explicaren ahir el delegat de la Pastoral Social de Càrites, Antoni Vera, i el responsable de l'àrea de Comunicació, Llorenç Riera, durant la presentació de la memòria de 2006, un total de 2.699.353,86 dels ingressos procedeixen de l'administració pública, mentre que 1.085.218,54 euros són ingressos propis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris