algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
14°

Cirer deixa sol Matas en la inauguració del Palma Aquàrium a les Fontanelles

La batlessa optà per dedicar tota la jornada a presidir el consell d'administració de Mercapalma

63406

El president Matas, tot sol, observa embadalit els exemplars d'un dels aquaris que integren la nova instal·lació turística que s'ubica a les Fontanelles.Fotos: TERESA AYUGA.

Ha suposat una inversió de 42 milions d'euros, dóna feina a 300 persones i s'hi esperen 900.000 visitants durant el primer any. Aquestes són algunes de les macroxifres del Palma Aquàrium, la nova infraestructura per a l'oci que avui obre les seves portes al públic. S'hi exhibeix un total de 8.000 exemplars marins de 700 espècies diferents. Tot i haver-se anunciat la seva presència a l'acte d'inauguració d'aquesta instal·lació, pensada com una oferta nova per a un turisme de tot l'any, la batlessa de Palma en funcions, Catalina Cirer, deixà tot sol el president del Govern en funcions, Jaume Matas, i optà per tancar-se tota la jornada d'ahir amb el consell d'administració de Mercapalma. Els tinents de batle en funcions, Francesca Bennàssar, Marina Sans i Rafel Duran foren l'única representació de l'equip de govern conservador de Catalina Cirer.

Una altra absència sonada fou la del conseller d'Interior en funcions, José María Rodríguez. Tot i ser anomenat fins a dues vegades per l'organització, tampoc no acudí a l'acte. El seguici institucional el completaven el conseller de Turisme en funcions, Joan Flaquer, i el delegat del Govern a les Balears, Ramon Socias. Coral World és una empresa amb capital israelià especialitzada en el muntatge d'aquaris de gran format. De fet, el Palma Aquàrium acull una de les peixeres més grosses d'Europa, amb una fondària de 8'5 metres i una capacitat per a 3'5 milions de litres d'aigua salada, on es poden contemplar nombroses espècies marines d'arreu del món i una vintena de taurons. El preu de l'entrada oscil·larà entre 12 i 18'5 euros. El president del Govern, Jaume Matas, i el president de Coral World, Benjamin Kahn; a més del director general del Palma Aquàrium, Antoni Monserrat, presidiren l'acte d'inauguració de les instal·lacions, que començà amb la benedicció de la fauna i la flora a càrrec de l'Oncle Charlie, seguint un ritual hawaià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris