algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Jaume: «Els ajuntaments necessiten recursos alternatius a la construcció»

El batle d'Algaida abandona la política municipal després de 10 anys

Jaume Jaume ha estat el batle d'Algaida aquests darrers deu anys, agafà el relleu de Francesc Antich i ara l'ha cedit a Francesc Miralles. Durant aquests anys, el municipi ha evolucionat; Algaida, Pina i Randa han vist que les seves necessitats canviaven. Ara, Jaume ha fet una passa al costat en la política municipal i ens en parla.-Quina valoració feis dels resultats de les eleccions en àmbit municipal?
-Com a secretari general del PSOE a Algaida, els consider excepcionals. Després de 12 anys hem revalidat la majoria absoluta, si bé cal tenir en compte que amb un partit menys hi ha hagut un traspàs de vots, que hem tingut pel fet de ser una força progressista. UM hi ha desaparegut, i el PP ha pujat, cosa que forma una bipolarització que crec que no és bona per al poble, però ells havien fet una gran esforç per aconseguir Algaida, ja que era l'únic lloc on presentaven una consellera.

-Quins canvis ha viscut el municipi aquests anys?
-Els problemes que vaig trobar no són els mateixos que ara, molts ja estan resolts. Per exemple, fa 12 anys era impossible que els veïns vinguessin a l'Ajuntament a demanar la neteja dels carrers, aquest és un fet que marca els canvis que ha sofert el poble. Hem procurat crear, millorar o ampliar els serveis bàsics: les aigües brutes, l'escoleta, els edificis municipals, o la xarxa d'aigua potable. Crec que aquest ha estat un dels moments més difícils en què m'he trobat, ja que s'acabà l'aigua. Ara, ja està resolt aquest tema.

-Com veis el futur dels pobles d'interior?
-S'ha de mirar amb optimisme, tenen molt de futur sobretot si hi ha responsabilitat política del Consell i el Govern, per ajudar els ajuntaments a conservar els pobles del Pla tal com ara. Les administracions superiors, fins i tot l'Estat, han de dotar de recursos els ajuntaments i no recordar-se'n només cada quatre anys. Els ajuntaments han de cercar altres fonts d'ingressos que no siguin la construcció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris