nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

El PSIB promet derogar el trilingüisme si governa, perquè discrimina la pública

Diu que l'autorització d'Educació als col·legis del Parc Bit per un concert provisional «és il·legal»

El PSIB prometé ahir que derogarà el Decret de trilingüisme implantat pel PP, en el cas que acabi governant durant aquesta legislatura, perquè es tracta d'una mesura «improvisada» que no en garanteix l'aplicació a tots els centres educatius. Segons afirmà la candidata electa al Parlament, Aina Rado, «aquest sistema consagra dues xarxes diferenciades: el trilingüisme no garanteix l'anglès a tots els centres, sinó just a les concertades». No tan sols això. El Partit Socialista denuncia actuacions «il·legals» de la Conselleria per haver inclòs els col·legis del Parc Bit (Aladern, Ancla i Tamarell) a la llista d'escoles autoritzades que s'han acollit al trilingüisme i que són sostingudes amb fons públics.

Aquests centres encara estan en construcció, per la qual cosa no poden tenir l'autorització d'ensenyament i, per la mateixa regla de tres, el Govern encara no pot aprovar la seva concertació. Tot i això, la també candidata del PSIB al Parlament, Bàrbara Galmès, assenyalà que la Conselleria ha acordat amb aquests col·legis, gestionats per la Fundación Educación i Familia, un «concert provisional». Aquest «preacord» només s'ha aplicat en casos concrets, però en cap cas no correspon a la situació d'aquests centres, per la qual cosa suposa una «il·legalitat» i un tracte de favor per a aquestes escoles. Per no esmentar que aquesta mesura no ha passat per l'acta del Consell Escolar ni per la Comissió de Concerts. «La Conselleria ha tingut molta de pressa. Per què ha tret el decret abans de fer-ne l'avaluació corresponent?», manifestà Galmès. En la mateixa línia, Rado expressà que el sistema de separar els nins per sexes és «molt greu» i va «en contra de la Constitució».

Així, Rado recordà que la voluntat del seu partit és impulsar iniciatives que permetin que tots els estudiants, tant de l'ensenyament públic com del concertat, tenguin accés «real» a l'aprenentatge d'una tercera llengua amb la dedicació de «molts més recursos» que els destinats pel PP. També recordà que posarà en marxa un pla de xoc contra el fracàs escolar i un projecte de manteniment dels centres públics, entre altres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris