muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El 26% dels donants d'òrgans a Balears d'enguany foren estrangers

En aquests 5 mesos s'han produït 19 donacions multiorgàniques

De gener a maig d'enguany, als hospitals de les Balears s'han extret un total de 53 òrgans provinets de 19 donants, dels quals s'ha de destacar que cinc eren d'origen estranger, que representa un 26 per cent del total, una xifra molt superior a la mitjana estatal, que se situa en el 8 per cent. Així ho destacà la consellera de Salut en funcions, Aina Castillo, a l'envelat que instal·là la Fundació Banc de Sang i Teixits junt amb les associacions per la Lluita Contra les Malalties de Ronyó (ALCER) i l'Associació de malalts d'Andrade-Trasplantament de fetge (ABEA) a la plaça d'Espanya, amb motiu de la celebració del Dia Nacional dels Donants d'Òrgans i Teixits.

Castillo explicà que al llarg de 2007, a la Comunitat s'han produït 19 donacions multiorgàniques, 17 a Son Dureta i 2 a Can Misses, que han generat 36 ronyons, 15 fetges, un cor i un pulmó. Pel que fa als trasplantaments de ronyó, destaca que en cinc mesos se n'han realitzats 16, tots a Son Dureta. La consellera en funcions recordà que Balears compta amb un dels col·lectius més solidaris de l'Estat pel que fa a la donació d'òrgans, ja que segons les dades registrades en el decurs de 2007, la Comunitat presenta una taxa de donació de 46,1 donants per milió d'habitants, molt per sobre de la mitjana estatal, que se situa al voltant de 34 donants per milió.

El perfil del donant balear és un baró amb una mitjana d'edat de 60 anys que ha mort a causa d'un accident cardiovascular. Per la seva banda, la presidenta d'ALCER, Manuela de la Vega, recordà que tot i aquestes taxes de donació a Balears hi ha prop de 100 persones a l'espera de rebre un trasplantament de ronyó i que a tot l'Estat n'hi ha aproximadament 5.000 que esperen un òrgan, per la qual cosa insistí en la necessitat de conscienciar la societat per fer-se donant, ja que així se salven vides.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris