nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

«Tenc pau i la meva consciència està tranquil·la, sé que Verònica és al cel»

L'acusat del crim de Cala d'Or insisteix en la seva innocència al judici

E.L.V. Cala d'Or.
L'acusat del crim de Cala d'Or utilitzà el seu torn de darrera paraula per deixar ben clara la seva actitud davant el jurat: «Tenc pau i la meva consciència està molt tranquil·la, i és perquè Verònica és al cel». Així culminaven tres dies intensos de judici amb polèmiques incloses. En la darrera sessió, que va ser ahir, declararen per videoconferència diversos experts en toxicologia de Barcelona. Verónica Kovalovska morí assassinada, per l'impacte de diversos cops al cap amb un objecte contundent. Pareix que tractà de defensar-se, però que qualcú l'agafà amb força. El resultat de l'atac fou la mort, amb fractures nasals, dentals i una gran lesió al crani.

En la seva narració, els experts revelaren que la víctima, Verònica Kovalovska, es trobava en estat de gran ebrietat en el moment de morir, amb un índex d'1,20 grams d'alcohol per litre de sang. Amb aquestes dades, pogueren afirmar que la dona sofria efectes, per la quantitat d'alcohol presa, «moderadament importants». Així, parlaren d'alteració de la capacitat psicomotriu, alteració emocional o del fet de caminar de manera inestable, efectes que la víctima podria haver experimentat. En una altra videoconferència, els agents de criminalística de la Guàrdia Civil de Madrid explicaren que no havien trobat mostres de l'ADN de l'acusat en una pedra, presumptament usada com a arma homicida, ni tampoc en un ganivet de cuina amb el qual suposadament es feren els talls a les cames de Verònica.

És a aquestes dades que s'aferrà la defensa en el seu informe final per demanar la lliure absolució de l'acusat. A més, el lletrat Bartomeu Oliver destacà que alguns dels veïns no havien escoltat gens de renou de berga, i argumentà que «si es tractà d'un crim, fou el més silenciós de tot Mallorca». L'advocat assegurà que «hi ha dubtes raonables en el relat dels fets proposat per l'acusació». María Alonso, que demana 15 anys de presó per a l'acusat, llevà importància al fet que no s'hagi trobat l'arma homicida.

La fiscal està convençuda que «Verònica volia trencar la relació amb l'acusat». «No se sentia de gust, estava inquieta». Ell l'agafà pels braços i la copejà i ella intentà defensar-se'n, però ell l'agredí i després intentà simular que hi havia hagut un suïcidi» explicà breument. La fiscal assegurà que «l'acusat intenta fer-nos creure la seva idea, però tot és mer teatre». La sentència es coneixerà aviat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris