algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Pascual: «D'aquí a 20 anys els pobles que avui construeixen ploraran»

L'únic batle que ha tingut Ariany repassa els 28 anys dedicats al poble

Abans que hi hagués Ajuntament a Ariany, Antoni Pasqual ja era el batle pedani de l'aleshores llogaret de Petra. Ara, 28 anys després que el poble l'elegís per liderar el procés d'independència, Pasqual ha decidit abandonar la política municipal. Per la seva edat, ja planteja la seva retirada en un futur no molt llunyà.-Quina valoració feis dels resultats després de la vostra retirada?
-El nostre objectiu era mantenir els resultats, ja que amb el canvi de candidat sempre pot haver-hi una baixada, però ens hem mantingut i hem pujat lleugerament. Això és una satisfacció, et demostra que el projecte encara és viu. Hem deixat molt bon equip, molt jove i amb ganes de tirar endavant un projecte de futur.

-Quins han estat els canvis d'Ariany aquests anys?
-No ha sofert grans canvis, els mateixos que la resta de pobles del Pla de Mallorca. Hem de pensar que no hi havia res. Vàrem haver de començar a tenir un Ajuntament, un patrimoni. A Ariany tot s'ha fet aquests anys de la democràcia.

-Ha deixat res pendent?
-Les Normes Subsidiàries. Han passat els anys i no s'han fet, però ho deixam tot llest, la feina està feta.

-Vàreu viure el procés d'independència de ben a prop. Com va anar?
-Va ser una demanda del poble, i per això ens col·locaren amb quatre regidors a l'Ajuntament de Petra amb una comanda clara, la independència d'Ariany. Així, amb la nostra feina i la feina d'una junta, es varen rematar aquests anhels que tenia el poble.

-El futur dels pobles d'interior passa per l'ajuda que poden rebre dels pobles de la costa?
-Del futur em conformaria que els municipis d'interior no hagin de ser solidaris amb els de la costa. Els pobles que siguin capaços d'aturar l'allau de construccions són el futur. Els que avui construeixen i sembla que van a millor, d'aquí a vint anys ploraran.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris