nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Un radar mòbil controla l'arribada de pasteres a la costa de Mallorca

Funciona des d'ahir i està actiu les 24 hores a càrrec de 12 agents

82586

El radar mòbil controla les barques a un radi de 40 milles per evitar el tràfic «il·legal» d'immigrants a les Balears.Fotos: P. BOTA.

El primer camió del Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE) començà a operar ahir a cala Blava (Llucmajor) per reforçar la detecció d'embarcacions dedicades al tràfic «il·legal» d'immigrants i drogues. El delegat del Govern, Ramon Socias, assenyalà que el vehicle està dotat amb un sistema de radars, sonar i infraroigs, que permet captar l'arribada de barques a una distància de 40 milles nàutiques. A més a més, aquest camió, que té un motor de 240 cavalls i tracció a les quatre rodes, serà en actiu les 24 hores del dia. Per aquesta tasca s'ha assignat un grup de 12 agents de la Guàrdia Civil que es responsabilitzaran del seu funcionament amb torns de dues persones. El camió del SIVE es presenta just després que una embarcació pesquera de motor, ocupada per entre dotze fins a un màxim de vint immigrants «irregulars» procedents d'Algèria, desembarcàs divendres a cala Figuereta (Santanyí). Nou dels algerians «sense papers» de la pastera foren detinguts hores després i traslladats diumenge al Centre d'Internament d'Estrangers de València mentre esperen ser repatriats. En canvi, dissabte foren localitzats tres magribins més del mateix grup.

La creixent arribada «il·legal» de pasteres a la costa sud de l'Illa -sis embarcacions des de setembre- ha propiciat que la Delegació de Govern incorporàs aquest camió, que té integrat el sistema de vigilància amb radars. No només això, sinó que, segons assegurà Socias, en les pròximes setmanes s'espera l'arribada d'un altre camió de les mateixes característiques que reforçarà la vigilància de la costa sud de Mallorca. En aquest mateix punt de l'Illa es té previst també instal·lar radars fixos. En aquest sentit, el Delegat del Govern admeté que l'arribada d'embarcacions pesqueres des d'Algèria podria constituir l'obertura d'una nova ruta d'immigració «irregular» que inclogués l'Arxipèlag. Amb tot, indicà que, segons els testimonis dels algerians detinguts, Balears «només seria el trànsit per accedir a França». També afegí que existeix un compromís per part del Govern algerià d'impedir la sortida de pasteres amb ciutadans del país per entrar de manera «il·legal» a territoris del sud d'Europa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris