algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

ETA envia noves cartes d'extorsió a empresaris bascos i navarresos

Demanen 150.000 euros per aconseguir l'«alliberament d'Euskal Herria»

EFE. Bilbao.
ETA envià la setmana passada una nova remesa de cartes d'extorsió a empresaris d'Euskal Herria, en les quals demana aportacions de 150.000 euros, segons fonts de la lluita antiterrorista.

La missiva, datada el maig de 2007 i redactada en euskera, fou rebuda des de dijous per nombrosos empresaris, als qui, sense expressar amenaces, ETA sol·licita de nou la seva ajuda per impulsar el procés d'«alliberament i construcció d'Euskal Herria».

L'organització terrorista exposa que després de molts anys de lluita, «ens trobam en un moment clau» i davant la possibilitat «de ser un poble lliure». Però, afegeix, «encara queda molt per fer» per superar l'actual «marc jurídic i polític» i, per això, assegura que «el camí cap a la llibertat del nostre poble és llarg i dur».

ETA conclou reclamant als empresaris la seva col·laboració econòmica i els demana «discreció».

Fonts de la lluita antiterrorista assenyalaren que a diferència de les últimes remeses de cartes, que van ser més limitades, en aquesta ocasió ETA ha multiplicat les seves trameses per tot el País Basc.

Tanmateix, el Cercle d'Empresaris Bascos afirmà que no tenen constància que els seus membres associats hagin rebut cartes d'extorsió, però indicà que sembla «evident» la seva existència per les «nombroses» denúncies. Per la seva part, el president de la Confederació d'Empresaris de Navarra, José Manuel Ayesa, sí que té constància de l'existència de nou cartes d'extorsió.

De la seva banda, la secretària executiva de Política Autonòmica i Local del PP, Soraya Sáenz de Santamaría, reclamà al Govern una «resposta clara i contundent» a «la intenció d'ETA d'enfortir-se».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris