algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

La Sala vol acabar la construcció de l'església de Biniamar, que data de 1910

És el projecte més ambiciós d'aquesta legislatura i consisteix a cobrir el temple

M.NADAL.Selva.
Sense cap dubte, l'Ajuntament de Selva s'ha proposat per aquesta legislatura un dels projectes més ambiciosos i més costós que s'executaran al municipi en molts anys. El Consistori, amb el popular Joan Rotger al davant, vol acabar la construcció de l'església de Biniamar, que es començà a construir a l'any 1910 però que no s'acabà mai.

El batle Rotger explicà que «es tracta de construir la coberta del temple per tal d'evitar que es deteriori la construcció. A més també volem recuperar els murs». D'aquesta manera, el batle del municipi de Selva digué que «per tal de dur a terme aquestes obres hem d'iniciar les converses amb el Bisbat, amb Patrimoni per cuidar l'estructura ja construïda, i també volem que els veïns de Biniamar donin la seva opinió sobre l'obra».

Joan Rotger assegurà que «sabem que és un projecte molt dificultós i també molt costós però volem fer les primeres passes per tal de poder trobar la subvenció per dur-lo a terme. Aquest projecte es farà a Biniamar però som conscients que transcendeix al poble pel seu gran valor patrimonial». A més, el batle digué que «l'any 2010 es complirà el centenari de l'inici de la construcció del temple», fet pel qual resulta una data perfecta per acabar-lo.

L'església inacabada de Biniamar, més coneguda al petit nucli urbà com l'església nova, començà a construir-se l'any 1910. En aquella època, el president del Govern central era el mallorquí Antoni Maura, que durant la seva infantesa passà llargues estades al poble de Biniamar a la casa de la seva padrina.

Quan Maura es convertí en el president del Govern es recordà del petit poble i hi volgué construir un gran monument. D'aquesta manera s'iniciaren les obres del gran temple gràcies a una subvenció d'unes 60.000 pessetes que serviren per aixecar l'estructura i les parets de l'església.

Però just abans que Antoni Maura pogués enviar la segona part dels diners, fou tret del poder i mai es pogué acabar la construcció de l'església d'estil neogòtic.

Ara, i després de gairebé 100 anys de l'inici de la seva construcció l'Ajuntament la preveu acabar. Actualment el temple s'usa per a activitats culturals i fa anys servia de pista de futbol on els petits anaven a jugar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris