nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

Les exportacions creixen un 25% i les importacions davallen un 8%

Es manté la tendència positiva d'increment de vendes a l'exterior

L'activitat exportadora de Balears continua la tendència positiva dels darrers temps amb un increment en els tres primers mesos de l'any del 25 per cent. Mentrestant, les importacions han experimentat una davallada del 8 per cent, segons dades de l'Institut Exterior de Comerç Exterior (ICEX).

Això confirma l'evolució a l'alça de les vendes a l'exterior, tot i la fortalesa de l'euro respecte del dòlar.

Les exportacions han passat de registrar un valor de 145 milions d'euros de gener a març de 2006 als 182 milions del mateix període d'enguany.

En canvi, les importacions han caigut de 508,9 milions a 467,7 milions d'euros.

Per tant, la cobertura de Balears a l'exterior se situa ara en gairebé el 40 per cent, mentre que l'any passat era del 28,6 per cent.

Dèficit
Per altra banda, el dèficit exterior s'ha reduït un 21 per cent, dels 363 milions de l'any passat als 285 del període de 2007.

Entre els béns que més han incrementat les seves partides a l'exterior hi ha les begudes i els productes industrials, i béns d'equip.

El darrer informe de la Cambra de Comerç, amb els indicadors de confiança dels empresaris illencs, assenyalava que un 26,1 per cent esperava una millora en aquestes xifres, que sembla s'està produint.

Segons les dades del Directori Central d'Empreses, l'any 2005 Balears comptava amb 87.024 companyies, d'aquestes, l'ICEX en tenia registrades 95 com a exportadores d'algun producte. Tampoc no s'ha d'oblidar que la majoria d'aquestes no fabriquen a Balears sinó que els productes s'elaboren a l'estranger i entren primer a l'Arxipèlag com a importacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris