muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El càrrec de Coll Carreras és a l'aire a pesar del Partit Popular

El nou Parlament ha d'engegar la renovació del Consell Consultiu

Malgrat la insistència del PP de mantenir l'actual president del Consell Consultiu imputat en el cas Andratx, Miquel Coll Carreras aviat deixarà d'estar al capdavant d'aquesta institució. Coll s'ha negat a dimitir, però el seu mandat s'esgotarà d'aquí a poques setmanes.

Quan la nova Cambra Autonòmica es constitueixi haurà de renovar el Consell. I el jurista menorquí haurà de plegar per imperatiu legal. No té cap possibilitat de renovar, perquè ja ha esgotat el seus terminis legals. Ara, el Consell actua en funcions, ja que els membres s'haurien d'haver renovat fa més d'un any.

Quan Coll fou imputat en l'operació Voramar, l'oposició demanà que s'hi actuàs ràpid. El PP ho impedí.

El Consell Consultiu és format per set juristes: quatre són proposats pel Govern i els altres tres, pel Parlament. Els que toca renovar són els escollits pels grups parlamentaris. És probable que la jurista per la qual apostà el PSIB, Carmen Fernández, i el misser proposat per UM, Joan Sebastià Oliver, s'hi mantinguin, ja que ells, a diferència de Coll, encara poden allargar la seva presència a la instició. En la darrera reunió del Consultiu, Carmen Fernández i el jurista Joan Oliver Araujo, proposaren a Miquel Coll que dimitís. Però ell s'hi negà i rebé el suport de dos membres més: Pedro Aguiló Monjo i, sobretot, Rafael Perera, que el PSIB també demanà que sigui substituït, perquè és el misser de molts polítics del PP imputats per casos de corrupció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris