nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

El PSIB avança que el seu programa i el d'UM «no són difícils de conciliar»

Per Rajoy, «no és raonable» que es pretengui treure qui ha guanyat

El portaveu del PSIB-PSOE, Antoni Diéguez, valorà ahir que Unió Mallorquina doni prioritat al seu programa a l'hora de pactar un possible govern i va considerar que, en pròximes negociacions, «no seria difícil conciliar» les propostes d'UM amb les socialistes.

Diéguez va avaluar així les afirmacions fetes dissabte per la presidenta d'UM, Maria Antònia Munar, qui va assegurar que no exigirà cap presidència o batlia com a requisit previ per formar govern i que el principal seria que es complissin les seves expectatives programàtiques.

«Ens agrada» aquesta visió perquè coincideix amb la del PSIB, assenyalà Diéguez en declaracions a l'agència Efe, qui va recordar que la passada setmana el secretari general dels socialistes de Balears, Francesc Antich, va establir el programa com l'aspecte més important que s'havia de pactar, per sobre de la distribució de càrrecs polítics.

D'aquesta manera, va considerar que serà «fàcil» l'entesa amb UM, un partit amb el qual, va remarcar, encara no s'ha iniciat cap tipus de negociació ni se li ha fet cap oferta des del PSIB.

Conveniència
D'altra banda, Diéguez va donar «tota la raó» a Maria Antònia Munar quant a la conveniència que han de ser els partits interessats a formar govern els qui prenguin la iniciativa en les negociacions i es va estranyar que el Partit Popular no hagi mogut cap fitxa a aquestes alçades, perquè va considerar que és el primer partit que ho havia d'haver fet.

Encara així, el dirigent del PSIB va apuntar que els socialistes balears no esperaran que el PP adopti una decisió i que «molt aviat» fixarà, si no els contactes amb UM, almenys el protocol per fer-ho.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris