muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Els veïns de Marian Aguiló denuncien l'incivisme nocturn al seu carrer

Els residents del barri critiquen la deixadesa de l'actual govern de l'Ajuntament de Palma

72978

Alguns immigrants es demaien ebris i són desvalisats o agredits sexualment. Fotos: J.J.

La nit dels caps de setmana al carrer de Marian Aguiló, a la barriada de Pere Garau de Palma, es caracteritza pel renou i la inseguretat. Els vòmits, les baralles, els intents de violació, les gateres i el vandalisme, segons 84 veïns d'aquest carrer, tenen el seu origen en un bar, sense llicència, regentat per bolivians «que no té ni lavabos».

Alguns veïns, malalts d'insomni, es dediquen a resumir la nit en un paper. És el seu diari de guerra. «Són les dues de la matinada i un grup surt al carrer i es baralla. A les tres i quart algú crida per demanar ajuda. Ningú hi acudeix. A les cinc del matí un bolivià es baralla amb un altre perquè ha tingut relacions amb la seva cunyada».

Una hora després, i de dia, l'escriptor ocasional baixa al carrer, exhaust. «A la vorera, al costat del bar dels bolivians, hi ha restes de sang, vòmits... i a cada portal hi ha pixats». El divendres 25 de maig, un grup acorralà un company en un portal i l'intentaren violar. Els residents telefonaren al 092, però quan una patrulla arribà al carrer només hi havia brutícia i pintades, quelcom normal al carrer de Marian Aguiló.

Diumenge dia 27 de maig un bolivià calb es va desplomar en terra i els col·legues, molt atents, s'hi llançaren per tal de robar-li.

Alguns afectats creuen que la situació pot canviar quan s'estableixi el nou govern a Cort. «En aquests anys, ens han tingut completament abandonats, però creim que els que entrin, siguin els que siguin, tindran més interès pel que passa aquí».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris