nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Els immigrants diuen a la jutgessa que no arribaren a l'Illa en pastera

La titular del jutjat número 6 n'ordenà el trasllat al centre d'internament

J.M.SASTRE.Manacor.
Nou dels 12 immigrants algerians detinguts entre divendres i ahir a cala Llombards i voltants negaren davant la jutgessa de Manacor haver arribat a l'Illa en la pastera que es va trobar abandonada a cala Figuereta, a la costa del terme municipal de Santanyí. Afirmaren, per contra, que ja feia «diversos mesos» que eren a Mallorca i que foren detinguts arbitràriament basant-se en «meres sospites» que hi havien arribat en pastera.

Davant aquesta situació, l'advocat defensor dels immigrants, Jaume Bueno, anuncià que té la intenció de recórrer la decisió de la jutgessa de Manacor. De fet, la titular del jutjat d'instrucció número 6 del partit judicial ordenà que els immigrants siguin enviats a un centre d'internament de la Península, cap on partiran aquest matí en vaixell des de Palma. Quedaran en el centre mentre esperen que es decreti l'expedient de devolució al seu país d'origen seguint el mateix tràmit que la resta d'immigrants arribats a l'Illa en pastera.

Ahir, mentre els esmentats ciutadans d'Algèria passaven a disposició judicial, la Guàrdia Civil detenia dues persones més arribades presumptament en la mateixa embarcació.

Els dos immigrants varen ser trobats passejant pel vell escorxador de Santanyí, amb signes de cansament amb rapinyades per diverses parts del cos. Varen declarar davant la Guàrdia Civil que durant la matinada de divendres, mentre un ampli dispositiu policíac els cercava al terme municipal de Santanyí, varen estar amagats davall unes mates, d'on sortiren quan es va fer fosc.

El desplegament de recerca de la Guàrdia Civil i de la Policia Local a la zona de Santanyí va continuar durant tota la jornada d'ahir ja que, segons es calcula, a la pastera arribada a cala Figuereta podrien haver-hi anat una vintena d'immigrants.

Els arribats en pastera duien a l'equipatge corbates i jaquetes amb els quals alguns es varen vestir en assolir la costa amb l'objectiu de passar inadvertits. Tanmateix provocà l'efecte contrari entre els veïns de cala Llombards i els Llombards, a qui els va cridar l'atenció precisament per això.

A part de la vigilància dels agents, la Delegació de Govern anuncià que a partir del pròxim dilluns posarà en funcionament el sistema tèrmic de detecció de persones a tota la zona sud de l'Illa. Es tracta d'un camió amb un radar que mostra en un monitor la quantitat de gent que hi ha dins una embarcació. És el mateix sistema que s'empra amb èxit a Ceuta i Melilla.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris