nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Uns 500 alts càrrecs del PP podrien perdre el lloc si hi ha pacte UM-PSIB

Només al Govern els empleats de confiança política són 300 persones

Prop de 500 alts càrrecs vinculats al PP podrien perdre la feina si finalment UM pacta amb les forces progressistes a l'Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca i al Govern balear. Els efectes de l'acord polític, però, no es podrien limitar només a la cúpula dirigent sinó també a personal no funcionarial vinculat políticament al partit que fins ara governava.

Només en el Govern es calcula que els alts càrrecs de designació política superen els 300, entre la pròpia estructura de la Comunitat i les empreses públiques. En funció del pacte, el PP podria perdre 14 secretaris generals tècnics, 54 directors generals, 14 caps de gabinet, i 13 caps de premsa, a més d'altres càrrecs assessors, comissionats o delegats a les Illes, entre molts altres.

La xifra s'amplia amb el personal directiu i de confiança de la vintena d'empreses públiques amb què compta la Comunitat, com l'Ib-Salut, Gesma, l'SFM, l'Ibasan, Semilla o el Fogaiba. També es troba en aquest paquet IB3, la televisió pública de les Illes Balears, amb una desena de càrrecs directius.

Els socialistes, que són els que més han qüestionat el funcionament de la televisió autonòmica, s'han cansat de repetir durant la campanya que si ells governen s'acabaran els contractes milionaris per determinades 'estrelles' televisives.

Fora del Govern i ja en l'àmbit del Consell de Mallorca, s'Institut també es veuria afectat per un canvi de socis. Es calcula que en aquest òrgan prop d'una trentena de persones podrien ser rellevades si UM opta per l'esquerra. L'òrgan creat i controlat únicament pel PP no només té una cúpula directiva de dependència política sinó que també compta amb altre tipus de personal -assessors, per exemple- que hauria d'abandonar la casa.

Finalment, a l'Ajuntament de Palma hi ha més de 30 alts càrrecs -entre assessors, coordinadors i directors generals- que deixarien immediatament el seu lloc de feina si UM pacta amb l'esquerra. I això sense comptar ni el personal de nomenament polític assignat a les empreses públiques -Emaya o l'EMT, per exemple- ni càrrecs secundaris que també podrien veure perillar la seva col·locació dins l'Ajuntament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris