nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:

Munar avança que l'Executiva d'avui no decidirà pactes perquè encara no negocia

La presidenta convoca la seva direcció per analitzar uns resultats que l'han convertit en la clau

La presidenta d'Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, negà ahir que hagués mantengut cap contacte negociador amb PP o PSIB-PSOE i advertí que l'Executiva de la formació, prevista per aquest matí, només analitzarà i valorarà resultats i en cap cas resoldrà l'enigma sobre els pactes. «És una reunió d'anàlisi», recalcà la dirigent, «demà -per avui- no direm amb qui pactarem». Munar, que reaparegué ahir en públic presidint un acte del Consell, assegurà que encara no s'havien obert negociacions amb cap formació i apuntà que, més enllà de les telefonades formals de felicitació, no s'ha produït cap contacte amb ningú per avançar en possibles negociacions.

Tot i les paraules de Munar, ahir es va conèixer que s'havien produït els primers contactes amb els socialistes, on ja s'hauria dibuixat una primera proposta d'acord. Precisament ahir, el líder socialista Francesc Antich reconegué que havia «mogut fitxa amb Unió Mallorquina perquè hi pugui haver les reunions que faci falta». Antich espera mantenir un contacte la propera setmana amb UM per avançar en la consecució d'un acord. Després dels resultats electorals de diumenge, la formació que presideix Maria Antònia Munar té la clau per decidir qui governarà la Comunitat Autònoma, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma.

Precisament l'Executiva convocada per avui ha d'analitzar els resultats que han permès a UM ocupar aquest paper en el panorama polític balear. «Analitzarem i valorarem els resultats obtinguts a la Part Forana i a Palma» i «comunicarem les decisions que hem pres com a partit i les opinions que tenim. No direm amb qui pactarem», confirmà la presidenta. Tot i que no es prendrà cap decisió, és més que possible que els pactes siguin un dels punts a analitzar en l'executiva, la primera que celebra UM des de les eleccions. Fins ara UM ha mantengut una equilibrada ambigüetat i no ha descartat ni la possibilitat de reeditar el pacte amb el PP ni la d'arribar a acords amb l'esquerra. L'escull de la primera opció seria la duresa emprada pel PP contra UM. El de la segona, la presència del Bloc, que incomoda el partit de Maria Antònia Munar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris