nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Cerquen més paradisos fiscals per «caçar» els imputats del cas Andratx

Els investigadors analitzen els extractes de comptes bancaris amb grans moviments de diners

J.JIMÉNEZ/P.CANDIAPalma.
Els investigadors del cas Andratx analitzen extractes de comptes i moviments de grans sumes de doblers en paradisos fiscals, moviments realitzats pels imputats principals en la causa, l'exbatle Eugenio Hidalgo, l'exzelador municipal Jaume Gibert i l'exdirector general d'Ordenació de Territori del Govern balear, Jaume Massot. Tal com avançà ahir Diari de Balears, després d'identificar partides de diners a les Illes Caiman a nom d'un familiar directe de Massot, les indagacions apunten ara cap a Hidalgo i cap a Gibert. Encara que els tres acusats en la pressumpta trama de corrupció urbanística d'Andratx hagin negat repetides vegades que tenguin cap compte en paradisos fiscals, els investigadors han trobat proves que els involucren, suposadament, en un possible delicte de blanqueig de capitals. Les dades avançades ahir sobre el rastre de les Illes Caiman s'han obtingut per mitjà de fonts relacionades amb la investigació i no de caràcter judicial.

Tot i que tota la documentació recollida és encara objecte d'anàlisi a càrrec d'especialistes en delictes urbanístics de la Guàrdia Civil i inspectors de l'Agència Tributària, ja comencen a aflorar les primeres «empremtes» que deixen els moviments de doblers a gran escala. Tot això ha costat mesos d'investigació exhaustiva, un període durant el qual el jutge instructor del cas Andratx, Àlvaro Latorre, i els fiscals Anticorrupció, Juan Carrau i Pere Horrach, han aprofitat per analitzar les diferents peces separades del sumari principal, totes les quals se centren en suposades irregularitats en la construcció de xalets. Mentre compareixien imputats i testimonis -fins ara, mig centenar de cada una de les peces separades-, els investigadors seguien de manera silenciosa el rastre dels moviments de doblers als anomenats paradisos fiscals. Els primers resultats es comencen a conèixer i apunten, en primer terme, cap a Jaume Massot.

Ahir, el misser que defensa Massot en la causa, Miquel Capellà, es va reunir amb el seu client després d'assabentar-se de la infomació publicada en aquest diari. Segons Capellà, Jaume Massot nega que disposi de cap compte secret «ni a les Illes Caiman ni en cap paradís fiscal». De la mateixa manera, afegí que «jo el crec». D'altra banda, el nou torn de declaracions del cas Andratx continuarà dimarts i es reprendrà a finals de mes, amb tres ciutadans més citats per la peça separada de la urbanització S'Almudaina Dos, que afecta, en principi, el president del Consell Consultiu, Miquel Coll Carreras.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris