algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Els nous grups independents de la comarca de Manacor prenen força

Algunes agrupacions històriques han perdut representació

Els partits independents de la comarca de Manacor han assolit una forta representació municipal i, en molts dels casos, seran decisoris en alguns ajuntaments. Els grups amb més història, com ara l'Agrupació Independent de Porto Cristo (AIPC), el Grup Independent de Son Carrió (GISCa), la Unió d'Independents d'Artà (UIA) o Es Grup de Capdepera són els que han patit un cert retrocés. De tots, AIPC és el que n'ha sortit més ben parat. La formació de Joan Gomila només ha baixat sensiblement i ha aconseguit 2 regidors que li permeten tornar a ser clau de govern a Manacor. El GISCa de Mateu Puigròs ha baixat dos regidors i el nombre de vots. Han passat de sis a quatre representants, tot i que Puigròs podrà encapçalar una altra vegada un govern. Al mateix municipi, AGIN ha mantingut el seu edil.

Un dels gran derrotats ha estat la històrica UIA. El partit de Margalida Tous ha tornat a patir una forta baixada i ha perdut un representant dels tres que tenia a Artà. A Capdepera, Es Grup ha perdut un regidor i ha quedat també amb només un representant. El seu candidat, Antoni Muntaner, ha anunciat que «degut als resultats, he decidit renunciar a la meva acta de regidor». Pel que fa als nous partits, els resultats han estat força més bons. El que més representació ha obtingut ha estat Més Vilafranca, amb cinc regidors. El partit de Jaume Sansó -que inclou exmembres del PSM, PSOE i independents- ha estat el partit més votat, tot i perdre la majoria que tenia Sansó com a batle del PSM. Els Independents de Son Servera, Cala Millor i Cala Bona d'Antoni Servera -amb exPSM i independents- ha entrat amb tanta força -amb tres regidors- que ha desbancat la majoria del PP.

L'Assemblea per Sant Joan, que per primera vegada es presentava deslligada del PSM, ha aconseguit tres representants i liderarà un possible canvi de govern. A ses Salines, els Nous Independents Locals (NIL) -compost per exPP i independents- han assolit dos regidors i poden participar d'un pacte. Amb tot, el Partit Liberal de Campos (PLC) i Unió Campanera no han aconseguit representació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris