algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El GOB critica les presses de la recollida selectiva en quatre pobles

Considera que manca informació a Maria, Sencelles, Lloret i Sineu

M.NADAL.Comarca.
El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Natura (GOB) critica les presses amb les quals s'ha volgut implantar la recollida selectiva a quatre municipis del Pla de Mallorca com són Lloret, Sencelles, Sineu i Maria de la Salut, i avisà que el nou servei es posà ahir en marxa sense garanties d'un bon funcionament. Els ecologistes asseguren en un comunicat públic que «el passat 8 de maig els veïns de Maria de la Salut reberen una carta mitjançant la qual se'ls comunicava l'inici de la recollida selectiva porta per porta de tots els residus a partir de dia 1 de juny i se'ls convocava a una sessió informativa per dia 9 de maig, a només 20 dies per a l'inici de la campanya».

Des del GOB recorden que el Consell de Mallorca determina que abans d'implantar la recollida selectiva es necessita un període de formació als ciutadans d'entre sis i vuit mesos «i en aquests pobles es pretén que funcioni la recollida amb només 20 dies». D'altra banda, des de l'associació GOB s'assegura que «el calendari de recollida no està adaptat a les necessitats reals dels ciutadans d'aquests municipis» i expliquen que «només hi ha un dia de recollida de rebuig i n'hi hauria d'haver un parell més perquè no es poden guardar els bolquers dels nins petits set dies a casa». A més, els ecologistes manifesten que «la recollida d'envasos només un dia per setmana és del tot insuficient».

També des del GOB s'assegura que durant algunes reunions es donà informació equivocada i posà com a exemple que «es digué que els torcaboques de paper s'han de tirar amb el rebuig, cosa que no és certa perquè els torcaboques són de cel·lulosa, que es descompon fàcilment. D'altra banda, es digué que el destí final de la recollida és Son Reus, quan de fet cada residu té el seu destí».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris