muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

Balears obté enguany 80 banderes blaves que onejaran a les platges i ports de l'Arxipèlag, cinc més que en el 2006

Es reconeix així el compliment de criteris de seguretat i neteja

En total 80 platges i ports de Balears, cinc més que l'any passat, han obtingut la bandera blava que reconeix el compliment de determinats criteris de legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja i seguretat, com també el fet que compti amb informació i gestió ambiental adequades. Aquesta distinció l'atorga la Fundació Europea d'Educació Ambiental de la Unió Europea i la desenvolupa l'ONG Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que premia el compliment d'uns estàndards preestablerts. La campanya «bandera blava» es desenvolupa cada any als quatre continents de forma independent, voluntària i amb la participació d'uns 2.000 municipis litorals.

Balears presentà enguany 88 sol·licituds per platges, de les quals ha aconseguit 61 banderes, dues més que en el 2006. I 22 peticions per ports, que n'ha obtingut 19, tres més. Les Illes tenen un total de 278 platges registrades i 46 ports esportius o mixtos, segons dades de la Fundació. Per illes, Mallorca és la que més guardons rep, amb 55, 37 per a platges i per a 18 ports. A continuació la segueix Eivissa, que registra 17 banderes blaves, 16 a platges i un port. Mentre que Menorca n'ha obtingut vuit a zones costaneres. En total han estat 19 municipis els que han aconseguit alguna d'aquestes mencions. Entre aquests, Calvià i Manacor destaquen com els que més banderes blaves tindran onejant a les seves platges durant aquest estiu. Algunes com Son Maties, Tora, Palmira o Cala Viñas, del primer o Cala Antena, Cala Murada o Cala Mandia del segon.

A Palma, continuaran premiades les de Platja de Palma, Cala Estància i Cala Major. A més a més, se'ls ha concedit la distinció temàtica en salvament, socorrisme i primers auxilis. L'Estat espanyol manté el lideratge internacional amb 576 banderes blaves. Balears se situa en el cinquè lloc dins el rànquing per comunitats autònomes. La que ha obtingut més distincions ha estat Galícia, amb 127, 119 a platges i 8 a ports. La segueix Catalunya amb 108, 89 platges i 19 ports; la Comunitat Valenciana amb 107 i Andalusia amb 72. Segons Adeac serà difícil que se superin aquestes xifres en els propers anys ja que des d'aquest estiu es reforçarà l'exigència en el compliment dels criteris i en especial en matèria d'informació i educació ambiental i del compliment de la legislació territorial. Per altra banda, recorden que aquest guardó és «independent políticament i econòmicament».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris