muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

El PSOE recorre els resultats de Son Serra per 2 vots amb certificats falsos

Vint ciutadans estrangers han votat a Santa Margalida amb certificacions censals

57314

Miquel Cifre, en una imatge de diumenge passat.

El PSOE presentà ahir un recurs davant la Junta Electoral de Zona per impugnar els resultats d'una de les meses electorals de Son Serra de Marina on votaren dos estrangers amb certificacions censals irregulars. El PSOE de Santa Margalida ha perdut la possibilitat de governar en el municipi per una diferència de només tres vots amb el PP, per la qual cosa un mínim canvi en els recomptes pot fer un gir al Govern municipal. El PP té 6 regidors, i els seus fins ara socis de govern de Can Picafort Unit en tenen 4, així fàcilment reeditaran el pacte amb el qual governen des de 1998. El PSOE té 5 regidors, UM en té 2 i Independents dos més. Amb tres vots més, el PSOE passaria a tenir 6 regidors (en llevaria un al PP), fet que li permetria poder formar un pacte entre Unió Mallorquina i Independents.

D'aquesta manera, els socialistes comproven detalladament les actes aixecades el diumenge de les eleccions a les diferents meses electorals del municipi. A l'acta aixecada a Son Serra de Marina consta escrit a mà: «S'han emès dues certificacions censals que es consideraren certificacions censals sense que ho siguin». El tema de les certificacions que permeten votar estrangers no censats al municipi en casos molt concrets ja preocupava els socialistes un mes abans de la celebració de les eleccions. Durant el darrer ple municipal, els partits de l'oposició, PSOE, UM i Independents, denunciaren que el número sis de la llista del PP, que és policia local, treballava a les oficines de Son Serra arreglant els papers dels estrangers per tal que poguessin votar. Pocs dies després de la denúncia l'esmentat funcionari demanà excedència, tal com ho exigeix la llei. El portaveu del PSOE a Santa Margalida, Miquel Cifre, explicà ahir que «tot i que en un principi pensàvem que havien votat 12 persones amb certificacions a Son Serra de Marina, finalment hem comprovat que foren 10, entre elles, dos amb aquestes certificacions que finalment resultaren no ser-ho.

Tot i això, sabem que hi ha certificacions censals a altres taules, devers 20 en tot el municipi, que és una xifra molt significativa perquè en tot Mallorca se n'han emès devers 60», digué Cifre. El portaveu dels socialistes es demana qui ha emès aquestes certificacions censals i perquè hi ha tantes certificacions a Son Serra de Marina. Aquesta no és la primera vegada que s'impugna el resultat electoral a Santa Margalida i és que en els darrers anys només uns quants vots han decantat la victòria a favor del PP o del PSOE. Ja a l'any 1999, després del primer recompte, el PSOE fou la força més votada per 29 vots de diferència, però el PP plantejà un recurs per unes paperetes trencades i acabà sent la llista més votada amb un vot més que el PSOE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris