muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Les claus del descens de Serra i el triomf de Matas i Comes a sa Pobla

Unes 1.000 persones votaren PP a les autonòmiques però Ixsp al poble

Què ha passat a sa Pobla perquè Jaume Matas sumàs gairebé 1.000 vots més que Antoni Serra? Com pot ser que un partit fundat fa sols tres anys i sense suport extern hagi aconseguit desbancar no sols el PP sinó també el PSOE i el PSM? El PP insisteix que els resultats no són cap derrota després de 16 anys de majories absolutes. El president del comitè local, Jaume Font, explica que a sa Pobla el PP autonòmic sempre ha tingut més vots que el municipal i diu que no és moment d'analitzar. El candidat, Antoni Serra, atribueix els 649 vots menys que fa quatre anys a molts factors, entre d'altres, una legislatura complicada. Tot i així sembla que ha passat alguna cosa perquè una legislatura plena de projectes i sense escàndols hagi passat factura al PP a un poble de dretes a jutjar pel vot autonòmic.

La màgia del Tèntol.
La paraula màgica d'Indepdendents per sa Pobla ha estat «tèntol», el lema de la seva campanya ha recordat una paraula emprada pels petits poblers per aturar qualsevol joc infantil. El tèntol i el creixement zero d'Independents han connectat més que el «Factor X», el lema de Serra.

El vot de càstig.
Al marge de la sentimental i nostàlgica campanya de Ixsp, molts a sa Pobla parlen del denominat «vot de càstig». Un càstig a Serra, unit a un desgast del PP després de 16 anys de majoria, que ha deixat els populars lluny dels resultats desitjats. La marxa de Jaume Font l'any 2003 va deixar descontents i aquest fet, unit a la por a la nova marxa de Serra, ha originat, en part, aquest vot de càstig.

Autopista i adossats.
L'arribada de l'autopista ha duit a sa Pobla molts pisos i adossats i amb ells gent de fora. Els poblers ho denominen moles. La seva construcció ha generat rebuig. El PP no s'ha pronunciat al respecte, mentre que Comes ho ha promès frenar.

Un PP prepotent.
El PP de Serra ha tingut una visió de futur però no l'ha sabut explicar. L'actitud del PP, després de tants d'anys, és considerada prepotent per molts joves. Comes i els seus són gent de poble que eludeix grans debats polítics i domina el dia a dia.

Gerent i batle.
El fet que Comes estigués més al poble mentre Serra era a Inca també ha restat vots al PP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris