cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

El Govern no fa autocrítica i diu que el pacte PP-UM és el «més convenient»

«No tenim la sensació d'haver-nos equivocat», afirma Flaquer, que ho atribueix tot a la llei d'Hont

El Govern del Partit Popular fa una lectura dels resultats electorals de diumenge en la qual no hi ha espai per a l'autocrítica, tot i haver perdut la majoria absoluta en el Parlament, alhora que aposta ara decididament per un pacte amb Unió Mallorquina (UM), perquè és el que «convé més» a les Balears. El portaveu de l'Executiu en funcions, Joan Flaquer, explicà que en la valoració efectuada ahir durant la reunió del Consell de Govern -avançada un dia respecte de la sessió habitual dels divendres- resultava «díficil» fer autocrítica sobre la seva gestió, perquè «el partit ha tingut més vots que mai» i perquè ha estat el sistema de la llei d'Hont «el que ha repartit els escons d'una manmera que ens ha impedit tenir prou majoria al Parlament». «No tenim la sensació d'haver-nos equivocat», insistí el portaveu.

Respecte de la predisposició total manifestada per establir un pacte amb els de Munar, Flaquer subratllà que seria el «més convenient» per la «proximitat ideològica» entre ambdues formacions, i considerà per això que als dos partits els correspon ara dialogar «des de la dignitat i la tranquil·litat que el PP ha aconseguit més vots que mai». Des del Govern volgueren desmentir que els resultats de diumenge signifiquin que els ciutadans han expressat la voluntat d'un canvi polític, «tal com s'afirma des del PSOE». «Els vots del centredreta han augmentat, mentre que els del centreesquerra han disminuït», afirmà Flaquer, en una anàlisi en la qual recordà que l'any 1999 el PP tenia 28 diputats, els mateixos que l'esquerra, mentre que ara en té 29 per 27 de la resta de partits, llevat d'UM, que es manté en tres. «No discutirem l'aritmètica parlamentària, però la situació és diferent», assegurà.

En la valoració els resultats electorals, el portaveu del Govern rebutjà les crítiques rebudes pel sistema del recompte de vots durant la nit electoral, que segons el PSIB i el Bloc es retardà deliberadament per fer la sensació que la pèrdua de la majoria absoluta dels populars s'havia produït a darrera hora i d'una manera molt ajustada. Flaquer, que minuts abans havia manifestat aquesta sensació, es demanà «quin interès podíem tenir a mantenir la il·lusió de la nostra gent», i recordà que el recompte s'efectuà de manera electrònica.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris