algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Dies de dol als passadissos de Cort

Han passat quatre dies de les eleccions i la tristor inunda tot l'Ajuntament

En el segon pis de l'Ajuntament de Palma, just on s'ubiquen totes les dependències de batlia, s'hi respira una atmosfera de profunda tristor. És el dol que es guarda per la pèrdua de la majoria absoluta, diumenge passat, a les eleccions municipals i autonòmiques. Devers 4.000 vots perduts i que ara mateix obliguen a iniciar contactes amb Unió Mallorquina per formalitzar, si s'escau, futurs acords de governabilitat. Però els actors de les negociacions són fora de Cort i això, sembla ser, preocupa encara més. La rumorologia funcionarial, aquella que omple les hores mortes del cafè de mitjan dematí, ha fet córrer la veu que la decisió ja està presa a la seu central del PP, en el carrer del Palau Reial. L'acord suposaria la cessió de la batlia al candidat de centredreta nacionalista, Miquel Nadal, a canvi que el PP s'asseguràs el govern del Consell de Mallorca i de la Comunitat. Les mateixes fonts apunten que Matas està disposat a sacrificar Cirer per tal de salvar els mobles del Consolat.

Però la profunda tristor que es palpa a l'entorn de la batlessa Cirer arriba fins i tot als pisos de l'oposició, on els membres del Bloc per Palma fa dies que giren i capgiren els fulls dels resultats electorals per barriades per veure on i com perderen fins a tres regidors. L'argument oficial és que fracassaren a l'hora de transmetre el seu missatge, que s'han vist afectats per l'«efecte Calvo, clar» i que al seu candidat, Eberhard Grosske, determinades campanyes mediàtiques sobre la seva casa de Sencelles li han fet molt de mal. I mentrestant, en el carrer de la Puresa, Calvo i el seu equip hi celebren els «excel·lents» resultats obtinguts diumenge passat a les urnes, els membres del grup municipal del PSOE en aquests darrers quatre anys es preparen per al desnonament que s'executarà el proper dia 16.

Però tornant al principi, el dol que es viu als passadissos de Cort i, més concretament, al voltant dels despatxos de batlia, val a dir que no és compartit ni pels mateixos funcionaris més adeptes al règim popular que ha governat Cort en els darrers 16 anys. De fet, n'hi ha que culpen de la desfeta la «prepotència i supèrbia» de Cirer. En aquest sentit, una altra llegenda urbana que circula a les tertúlies funcionarials de mitjan dematí apunta cap al caràcter «difícil i no sempre agradable» de la batlessa amb els seus, càrrecs de confiança i funcionaris més adeptes. Però tampoc no és qüestió d'afegir al banyat, com tampoc no és bo deixar-se endur per la malencònica tristor de la pèrdua d'una majoria absoluta heretada d'anteriors mandats conservadors i forjada pel que va ser el seu cap visible, Joan Fageda, amb la complicitat necessària del que va ser el seu primer tinent de batle, José María Rodríguez. Temps hi haurà per fer una anàlisi més profunda del que ha passat, com és ara l'enigmàtica aparició de Javier Rodrigo de Santos en el darrer lloc de la candidatura de Cirer a la batlia. De moment, el que més crida l'atenció és el silenci de la batlessa en funcions. Tot i la insistència de la majoria de mitjans per parlar-hi, Cirer ha optat per aïllar-se del món i de la bolla en el seu despatx de l'Ajuntament.

Actualment, passeja pels passadissos de Cort és com caminar per Son Tril·lo. El dol i el silenci sepulcral dels voltants dels centres de decisió política només es veuen interromputs pels ambients que, de manera espontània, es generen i en els quals el comentari que sempre surt és: «i tu com ho veus?». Si és cert que Matas està disposat a sacrificar Palma a canvi d'assegurar-se el govern de la Comunitat, s'entén perfectament el dolor que es viu a Cort. Si no, si tanmateix les negociacions amb UM tot just són a punt de començar, encara hi ha esperança, per a tots.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris