nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 18°
15°

L'oposició esmena el repartiment de béns entre cambres de Comerç

La llei que crea la d'Eivissa ja no disposa del consens originari

La proposició de llei que crea la Cambra de Comerç d'Eivissa ja no gaudeix del consens absolut amb què fou admesa a tràmit. La raó del desacord es troba en el repartiment del patrimoni de la nova institució i la matriu de Mallorca, a la qual es reclama una part proporcional de la seu.

El PSIB-PSOE i el PSM han presentat esmenes a l'articulat. Els socialistes hi afegeixen una disposició final reclamant que no s'apliquin les previsions patrimonials si no existeix un consens entre l'Administració i ambdues cambres afectades.

El PSM va més enfora i assumeix un punt de vista molt pròxim als interessos de la Cambra de Mallorca. Rebutja la cessió de part de la seu de Mallorca. En compensació proposa el traspàs a la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de la titularitat de les quotes incobrades a les Pitiüses.

El termini de presentació d'esmenes finalitzà la setmana passada sense que el PP, que disposa de majoria absoluta al Parlament autonòmic, n'hagi presentat cap.

Els conservadors coneixen de primera mà el malestar que ha ocasionat a Mallorca no l'escissió d'Eivissa i Formentera, sinó el procediment que es proposa per repartir el patrimoni.

La Cambra mallorquina ha mantingut silenci en públic, però s'ha entrevistat amb el president del Govern balear, Jaume Matas, amb els socialistes i amb el PSM.

Els vocals que integren el ple de la Cambra de Comerç varen ser proclamats ahir després de les eleccions per a la seva renovació que es varen dur a terme el passat divendres.

Es varen emetre un total de 2.248 vots amb un índex de participació del 7,7 per cent del cens electoral, i per tant superior a l'anterior convocatòria electoral de 2002, en la qual van participar el 4,92 per cent, segons informa la Junta Electoral.

A finals del mes de març, el ple serà l'encarregat d'elegir el nou president de la institució, en substitució de Miquel Lladó, com també el nou comitè executiu.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris