cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
24°

El ministre de Justícia anuncia que el TSJB «serà la darrera instància judicial»

López Aguilar recorda al Govern que ha d'acceptar el traspàs de competències «d'acord amb la llei»

El ministre de Justícia, Juan Fernando López Aguilar, va anunciar ahir a Palma que el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB) i els altres organismes homòlegs d'arreu de l'Estat seran «la darrera instància judicial».

López Aguilar va fer aquest anunci prèviament a la presentació de la nova fórmula d'Oficina Judicial que s'implantarà enguany a les Balears. Estigué acompanyat pels màxims responsables del PSIB a Mallorca i Balears, Francina Armengol i Francesc Antich.

El ministre va explicar que «hem de reforçar el Tribunal Superior de Justícia (TSJB) perquè sigui l'última instància judicial en les comunitats autònomes». De fet, segons López Aguilar, la intenció és «descarregar el Tribunal Suprem (TS), que en l'actualitat du milers de casos de segona i tercera instància», que en algunes ocasions no es resolen «fins passats cinc, sis o deu anys». Igualment, el ministre va recordar que «el Tribunal Constitucional (TC) atén 10.000 demandes d'empara a l'any» i que ni la situació del TS ni la del TC «no són recomanables».

En el cas que, finalment, el TSJB fos declarat com la darrera instància judicial, es generalitzaria a Balears i a la resta de l'Estat una de les reclamacions que durant la negociació del nou Estatut de Catalunya han obtingut els partits del Principat.

D'altra banda, López Aguilar va assegurar que «durant aquesta legislatura el Ministeri anirà a l'encontre de les comunitats autònomes que no han rebut les competències de Justícia (com les Balears)» per negociar aquesta transferència. Igualment, el ministre va indicar que els governs autonòmics hauran d'acceptar les transferències «d'acord amb la legalitat i el cost efectiu que estableix aquesta del traspàs». D'aquesta manera, el polític canari responia al secretari general del PP a Balears i conseller d'Interior i Funció Pública, José María Rodríguez, que fa una setmana va posar com a condició del traspàs que les competències estiguin ben dotades.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris