cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

El PSIB acusa el Govern de fer de la construcció el motor econòmic

En canvi Ramis creu que l'informe d'Hispalink confirma la recuperació

E.D./AGÈNCIES.Palma.
El secretari general del PSIB, Francesc Antich, acusà el Govern de «no fer els deures» en matèria econòmica i afirmà que el més «greu» és el desenvolupament d'un model de creixement basat en el curt termini que converteix la construcció en el motor econòmic de les Illes en detriment del turisme.

Antich es referia així als resultats de l'informe d'Hispalink, que posava Balears com l'autonomia amb el menor creixement econòmic pel 2006 i que el conseller d'Economia, Lluís Ramis d'Ayreflor, interpretà de forma molt diferent, assegurant que l'estudi constata que les Illes segueixen «el camí correcte» per a la recuperació.

El socialista expressà també la seva preocupació pels problemes «estructurals» del teixit productiu de l'Arxipèlag. I considerà que la política d'infraestructures de Matas generarà un creixement «brutal» d'urbanitzacions, situació «incompatible» amb un turisme de qualitat, afirmà. Per Antich s'està potenciant el sector de la construcció i de les carreteres «sobredimensionades» fins a convertir Balears en un territori «estàndard, sense particularitats», situació que no permetrà captar turisme de qualitat.

Per la seva banda, Ramis d'Ayreflor destacà que l'augment del 2,3 per cent del PIB previst per a enguany triplica el que es registrava quan el Partit Popular tornà al Govern en el 2003 i subratllà que l'Arxipèlag ha reduït a la meitat el seu diferencial respecte del creixement de l'economia espanyola.

Tot i això, el conseller puntualizà que les previsions del Govern són «lleugerament» més optimistes que les dels economistes de les divuit universitats que elaboren l'informe Hispalink, i preveu un creixement del PIB del 2,5%. Explicà que aquesta previsió es basa en la convicció que el sector serveis, en especial el que es refereix al turisme, creixerà de forma significativa.

A més, Ramis d'Ayreflor va destacar el fet que la producció de Balears hagi crescut per sobre de la mitjana europea, ja que el turisme a les Illes depèn principalment dels mercats alemany i britànic.

Sobre l'avançament de l'informe Hispalink pel 2007, quan preveu pel PIB balear un augment només del 2%, Ramis insistí que aquestes previsions es basen en expectatives massa baixes sobre el sector serveis, que representa el 80% de l'economia balear i que espera que tengui un comportament positiu.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris