nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
20°

El PP demanarà a Madrid que autoritzi la venda de tabac al comerç

Matas dóna tot el seu «suport polític» als representants del sector

El Grup Parlamentari Popular registrarà avui al Parlament una proposició no de llei en la qual instarà el Govern central a ampliar els canals de distribució de venda de tabac a comerços i licoreries, per evitar «els greus perjudicis econòmics» que la limitació de la comercialització d'aquest producte provocarà al sector comercial i de restauració de Balears amb l'aplicació de la Llei estatal antitabac.

De la mateixa manera, el president, Jaume Matas, donà tot el suport polític als representants de Fecotur, Federació d'Associacions de comerç, oci i restauració turística que denuncien la «greu» situació des que entrà en vigor la normativa el passat 1 de gener.

Segons explicà José Tirado, portaveu de Fecotur, Matas es comprometé a estudiar les mesures possibles per actuar contra una Llei que considerà «injusta i discriminatòria». Tirado recordà que la prohibició de vendre tabac podria suposar la pèrdua d'entre 10.000 i 12.000 llocs de feina a les Illes.

La iniciativa dels populars també contempla l'ampliació fins a 24 mesos del període d'adaptació dels locals, bars i cafeteries a la nova normativa antitabac. Cal recordar que la Llei exigeix separacions físiques de la zona per a fumadors en els establiments de més de 100 metres.

Així, des del PP s'assenyala que pel compliment de la norma els propietaris hauran de fer obres als establiments i que això podria prollongar-se fins als mesos d'estiu i provocar una disminució en els seus ingressos, en no poder obrir en una situació d'execució d'obres i reformes.

Per altra banda, la vensa de cigarrets assolí els 7,4 milions d'unitats a Balears el gener, fet que suposa una caiguda del 25 per cent en relació al mateix mes de l'any anterior, un descens molt superior al nacional, on la reducció ha estat del 4,2 per cent, segons dades del Comissionat pel Mercat de Tabac.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris