cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 19°
22°

La redacció de la llei de capitalitat es fa fora cap previsió econòmica

El PP a Cort no comanarà un estudi per avaluar el cost dels serveis

La redacció de la llei de capitalitat segueix el seu curs fora cap previsió econòmica que indiqui el rumb a seguir. Tot i ser aquest un dels punts forts del futur text legislatiu -el que hauria de percebre la capital balear pels serveis que presta al conjunt de la població-, el PP a l'Ajuntament de Palma no comanarà un estudi per avaluar-ne el cost.

El tinent de batle d'Hisenda i Pressuposts, Pedro Àlvarez, assegurà ahir que «el finançament és important per a la funcionalitat de les competències municipals, però la seva realitat canviant fa difícil una valoració exacta». Fa sis anys, l'anterior consistori valorà en 30 milions d'euros el cost de la capitalitat. El Consistori palmesà aspira a «poder gestionar competències com les de carreteres i a cedir-ne d'altres com la de manteniment dels centres escolars, però encara no tenim res decidit a la comissió», declarà el reponsable municipal.

La comissió mixta Govern balear-Ajuntament de Palma segueix a bon ritme la revisió de l'articulat de la Carta Municipal, la qual ha de servir com a base per a la futura llei de capitalitat. En el passat ple de Cort, els grups municipals del PP i del PSOE aprovaren una moció per la qual instaven la comissió a tenir en compte els estudis econòmics existents o els que es poguessin fer en un futur.

La comissió redactora de la llei de capitalitat mantindrà el seu caràcter monocolor. L'equip de govern conservador i el grup municipal del PP que li dóna suport rebutjaren la proposta d'EU-EV i del PSM d'incloure-hi els grups de l'oposició. Com a compensació a la seva exclusió, Cort crearà una comissió interna de seguiment de la tasca feta per l'equip redactor.

Àlvarez comentà que «tenim una oportunitat històrica per fer valer els nostres drets i per reclamar allò que ens pertoca», tot i que no volgué precisar ni quantificar l'abast de les reivindicacions municipals. La intenció és que el primer esborrany de la llei de capitalitat pugui estar enllestit a finals de maig o principis de juny. L'objectiu és que el nou text legislatiu estigui en vigor abans del 31 de desembre, amb motiu de la festa de l'Estendard.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris