lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

El Consell obrirà la finca de Raixa a les visites culturals a partir del 2007

Les obres de rehabilitació integral estaran acabades a la primavera de l'any que ve

75172

El Consell Executiu es reuní a l'Ajuntament de Bunyola amb membres de l'equip de govern local.

LL.P.

El Consell de Mallorca té previst obrir la finca de Raixa a les visites culturals a partir de la primavera del 2007. El conseller de Medi Ambient i Natura de la institució insular, Miquel Àngel Borràs, explicà ahir durant la reunió que el Consell Executiu celebrà a Bunyola que les obres de restauració i rehabilitació integral de la finca estaran acabades per aquestes dates. El projecte té un cost previst d'uns 10 milions d'euros.

La finca de Raixa fou adquirida l'any 2002 pel Ministeri de Medi Ambient, el titular del qual era aleshores Jaume Matas, i el Consell de Mallorca. Ambdues institucions s'encarregaran ara de la seva gestió i compartiran els seus usos.

Després de diversos canvis d'opinió (es va parlà d'obrir a la finca un «Parador Nacional»), el Govern central anuncià el passat mes de gener que el casal de Raixa es convertirà en la seu de l'Observatori Euromediterrani previst en el projecte de l'Aliança de Civilitzacions i coordinat per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo. A més, serà el «centre neuràlgic» d'aquesta Universitat dins el Conveni Hispano-Marroquí, una altra de les cames de l'Aliança de Civilitzacions.

Per la seva banda, el Consell segueix amb el seu projecte per a la creació d'un centre de visitants i l'habilitació de diversos itineraris didàctics, turístics i culturals que permetran conèixer i promocionar el patrimoni derivat del cultiu, elaboració i consum de productes arrelats a la Mediterrània com el pa, l'oli i el vi.

El conseller Miquel Àngel Borràs digué ahir que «una vegada acabades les obres, esperam poder obrir les portes de Raixa la pròxima primavera de 2007 perquè tots els ciutadans la puguin gaudir».

A la mateixa reunió del Consell Executiu celebrada ahir a Bunyola, la presidenta Maria Antònia Munar manifestà que «si aquest projecte encara no està fet és pels canvis que hi ha hagut al Govern central en aquest temps i pels seus canvis d'opinió». Al mateix temps, Munar oferí a la batlessa de Bunyola, Maria Cabot, la participació en el projecte «perquè Raixa és una finca única i emblemàtica que està en el vostre terme i és molt important per a vosaltres».

Entre les actuacions destacades que es fan a Raixa, que adquirí la seva darrera fesomia a partir de l'obra que hi féu el cardenal Despuig durant el segle XVIII, hi ha la recuperació de l'espectacular tafona per tal de tornar a produir oli.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris