cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

El color polític de l'Ajuntament condiciona la sol·licitud del «.cat»

Alcúdia el reservà fa uns dies per avançar-se al municipi valencià


El termini de sol·licitud del domini «.cat» per a institucions, que començà el passat 23 de gener, ha fet que alguns ajuntaments es plantegin la necessitat de sol·licitar-lo, especialment els que estan governats per PSOE, UM, PSM o partits independents.

Municipis com Porreres, Petra, Vilafranca o Sant Llorenç ja l'han sol·licitat i altres com Pollença, Campanet o Alaró tenen la intenció de fer-ho en els propers dies.

Menció a part és el cas d'Alcúdia, que ho han fet sense que l'assumpte passés per ple amb la idea d'avançar-se a possibles competidors. «Nosaltres ho férem tot d'una perquè hi ha un municipi a la Comunitat Valenciana que també es diu Alcúdia i que vam pensar que se'ns podria avançar en la sol·licitud del domini alcudia.cat», explicà la tinent de batle Melchora Gómez, del PSOE.

A Pollença, el batle Joan Cerdà (UM) explicà que també pensen fer-ho sense la necessitat de dur-ho al ple. A Campanet, el batle Francesc Aguiló (PSM) plantejà la possibilitat que el Consell de Mallorca com a institució s'encarregui de sol·licitar els dominis, especialment els dels consistoris més petits.

A Alaró el tinent de batle Antoni Rebassa, d'Unió Mallorquina, anuncià que «ho proposarà» perquè es faci tot d'una. A sa Pobla el regidor de Cultura, Arnau Rayó (PP), digué que el tema es plantejarà aquests dies, tot i que matisà que encara no han rebut cap sol·licitud per dur-ho al ple per part de l'Obra Cultural de la localitat.

Tanmateix, a la majoria dels ajuntaments del PP la intenció és continuar amb els dominis actuals: .net, .org, . es. És el cas de Manacor. El seu batle, Antoni Pastor, declarà que «no entenc aquesta polèmica perquè el millor per una llengua és la normalitat en temes com aquest».

Altres batles de municipis governats pel PP, com ses Salines, Felanitx, Capdepera, Son Servera o Montuïri coincidiren a assenyalar que mantindran els dominis perquè «funcionen bé» i no tanquen la porta en un futur instal·lar el .cat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris