cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

La batlessa Rosa Vich admet que la planta d'Omniprint és il·legal

No té permisos d'obertura i l'alçada ultrapassa 7 metres la normativa

La batlessa de Santa Maria, Rosa Vich, va admetre ahir que la planta impressora Omniprint és il·legal. Aquesta planta, propietat dels editors del diari El Mundo-El Día de Baleares, que s'imprimeix allà, no té llicència d'activitats, ni document de final d'obres, i l'alçària de la nau és superior a la permesa.

Vich havia afirmat el juny del 2005 que «des de l'Ajuntament es fa tot el possible perquè la planta tengui llicència d'instal·lació i obertura». La realitat, però, és que l'Ajuntament no només no ha regularitzat la situació, sinó que n'admet la il·legalitat i permet l'activitat d'aquesta planta impressora, situada al polígon de Son Llaüt. La rotativa té participació de la societat madrilenya Unedisa i del grup turístic de Gabriel Barceló, ambdós propietaris de l'edició local d'El Mundo.

A part de la manca de llicències, aquesta planta impressora excedeix de set metres el màxim d'alçària permesa per la llei. En aquest sentit, la batlessa Vich digué que «fa cosa d'un parell d'anys la Sala intentà un procediment per regularitzar aquest fet, tenint en compte que la maquinària que inclou necessita aquesta altura». També assegurà que «no puc recordar si la resolució d'aquell procediment fou favorable o negatiu». En aquest sentit, fonts oficials del Consell de Mallorca afirmaren ahir que «efectivament l'any 2001 l'Ajuntament de Santa Maria inicià un procediment per legalitzar l'alçària de deu metres i de 16 en algun cas. Però no acabaren aquesta tramitació, que s'extingí tota sola, i en cap cas no demanaren la preceptiva aprovació del Consell».

Sense l'anuència de la institució insular no es pot incrementar l'altura permesa de la planta impressora. I «tanmateix no va arribar la petició d'increment d'alçària, entre d'altres coses perquè era del tot il·legal».

El regidor de Llucmajor Joaquín Rabasco denuncià la il·legalitat d'Omniprint en el jutjat. Rabasco demanà al jutjat que en decretàs el tancament cautelar fins que es legalitzàs la situació. La planta d'Omniprint no disposa del subministrament elèctric que és obligatori per a instal·lacions d'aquestes característiques.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris