nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

Aina Pasqual, la centenària més major que el nucli de Son Macià

Els macinaners li reteren homenatge amb una gran celebració

El poble de Son Macià tragué ahir les seves millors gales per celebrar el centenari de madò Aina Pasqual Llull, la persona que té més edat que el propi nucli macianer.

Son Macià nasqué com a localitat l'any 1918 amb la construcció de l'actual església i no fou fins el 1920 quan s'hi realitzà el primer bateig. Pasqual nasqué el 22 de febrer de 1906, a la finca de Son Cladera, al si d'una família humil i dedicada a les feines de fora vila. Ben igual que la seva família, es dedicà a treballar el camp i féu feina durant 32 anys a la possessió de Son Figuera.

La centenària de Son Macià té sis fills, cinc néts i cinc renéts que no es volgueren perdre la festa que havien preparat a la padrina del poble. A les 16 hores, l'església s'omplí de gom a gom per participar de l'ofici en honor d'Aina Pasqual. Allà es llegiren gloses dedicades a la seva persona, entre les quals destacà aquesta: «És una festa molt hermosa, a cent anys poder arribar, vós sereu sa patrona, des poble de Son Macià». El rector també volgué afegir unes paraules: «Si tots feim bonda i no ens aturam d'alenar, també arribarem als cent anys!».

A la festa també hi foren presents la directora general de Cultura del Govern de les Illes Balears, la macianera Catalina Sureda, el president de s'Institut, Antoni Serra, i el batle de Manacor, Antoni Pastor, acompanyat de diferents regidors de l'Ajuntament.

Un cop acabada la missa, la comitiva es traslladà fins al centre cívic, on s'hi dugué a terme una gran festa de celebració. Antoni Serra i Antoni Pastor feren lliurament a madò Aina Pasqual d'una tortada amb els números 100 perquè la centenària pogués bufar les espelmes.

Madò Aina Pasqual rebé una distinció i un diploma per part de s'Institut i de l'Ajuntament de Manacor, juntament amb deu persones de Son Macià majors totes elles de 90 anys, que també reberen el seu petit homenatge de mans de les autoritats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris