nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Balears serà enguany la comunitat amb menor creixement econòmic

La caiguda del sector serveis en serà la causa, segons l'informe Hispalink

Balears, amb una evolució del 2,3 per cent, serà la comunitat autònoma l'economia de la qual creixerà menys el 2006, segons les previsions de l'informe Hispalink, que ha estat elaborat per la xarxa d'equips econòmics de 18 universitats espanyoles i patrocinat per les cambres de comerç.

Les cambres explicaren ahir en un comunicat que l'economia de l'Arxipèlag es veurà perjudicada per la caiguda del sector serveis, encara que preveuen que la pujada dels mercats turístics permetrà una millora d'aquest sector en els pròxims anys.

Com a punt fort de l'economia balear, l'informe Hispalink indica que aquesta comunitat registrarà el 2006 un creixement en el sector de la construcció del 4,6 per cent, sis dècimes superior al de la mitjana estatal.

En canvi, l'informe vaticina per a Madrid i Múrcia un creixement del 3,8 per cent el 2006, seguides d'Andalusia i Aragó, amb un avanç del 3,7 per cent, la qual cosa situa aquestes comunitats al capdavant de l'increment de la riquesa. L'estudi apunta un creixement per al conjunt d'Espanya del 3,5 per cent el 2006 i del 3,3 per cent el 2007.

Dades
Segons l'informe, Cantàbria, el Páis Valencià i Galícia també aconseguiran altes taxes de creixement, del 3,6 per cent, mentre que l'autonomia de Balears se situarà a l'altre extrem de la balança.

A més de les Illes Balears, les autonomies amb un menor creixement seran Extremadura i Euskadi, amb el 2,9 per cent.

Per la seva banda, el creixement econòmic a la Comunitat de Madrid es veurà sostingut pels sectors de la construcció i els serveis.

Els autors de l'estudi indiquen així mateix que Madrid aconseguirà enguany un creixement de la feina del 4,3 per cent, dues dècimes per sobre de la mitjana prevista per al conjunt d'Espanya.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris