cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
20°

El Govern paga 4'4 milions d'euros a l'any pel lloguer de les seus i terrenys

Els edificis de les conselleries d'Educació i de Comerç són els que més costen

80784

La seu de la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia és una de les que té el lloguer més alt.

El Govern balear paga cada any 4.427.284 euros (737 milions de pessetes) en el lloguer dels edifics i terrenys on té ubicats els diferents departaments. Les seus que més doblers costen a l'erari públic són la d'Educació i Cultura, situada a Capità Salom, i la de Comerç, Indústria i Energia, un edifici de nova planta que es troba al camí de Son Rapinya.

Segons la informació de la Direcció General de Patrimoni, dependent de la Conselleria d'Economia i Hisenda, el Govern té llogada una superfície total de 45.178 metres quadrats a Balears, que li costa una renda de 369.000 euros cada mes.

La major part de l'espai està arrendat a Mallorca (41.620 metres quadrats) i, per això, gairebé tota la partida (4'17 milions anuals) es destina a l'illa major. La resta de lloguers es paguen a Eivissa i a Menorca, mentre que a Formentera el Govern només té arrendats 54 metres que li costen 6.000 euros a l'any.

Per racionalitzar la despesa en lloguers, el Govern crea una societat, CAIB Patrimoni, que promociona noves seus de titularitat pública. El director general de Tributs, Jorge Sainz de Baranda, que és membre del consell d'Administració d'aquesta societat, advertí que les rendes es reduiran de forma important en un futur proper, quan s'enllesteixin les noves seus de les conselleries d'Educació i de Sanitat. La primera, devora el Conservatori, porta cert retard; però la segona, devora el Psiquiàtric, s'iniciarà en breu.

Precisament la seu d'Educació és la que més costa al Govern, seguida de la de Comerç. Sainz de Baranda anuncià que una de les mesures que estudia CAIB Patrimoni és la compra d'edificis que ara estan llogats, com el de la Conselleria de Comerç, de nova construcció. La societat ha encarregat una taxació i, en funció d'aquesta, es podria fer una oferta de compra. També paguen lloguer la seu d'Obres Públiques i la d'Immigració. La resta són en propietat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris