cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
22°

Els pares no podran decidir si els seus fills estudien en el model trilingüe

Educació no facilitarà als centres professorat capacitat per ensenyar en anglès

102074

El conseller Francesc Fiol i els seus directors generals presentaren l'esborrany del decret trilingüe aquesta setmana.

La normativa presentada aquesta setmana per Francesc Fiol no permetrà que els pares triïn per quin model lingüístic opten, si el trilingüe o el determinat pel Decret de Mínims.

L'Administració no es compromet a aportar professorat amb la qualificació necessària per a la docència en llengua anglesa als centres el consell escolar dels quals demanàs l'opció trilingüe. Contràriament, seran les escoles i els instituts els que hauran d'acreditar que són en condicions de dur a terme la iniciativa.

Així ho estableix l'article 4 del decret, al qual ha tingut accés Diari de Balears: «Els centres han d'acreditar l'existència de professors especialistes o habilitats en la llengua estrangera sol·licitada en nombre suficient».

Aquesta determinació és particularment estranya quan es refereix als centres públics, ja que la selecció i la formació del professorat és una responsabilitat directa de la Conselleria d'Educació.

Paradoxalment, però, l'esborrany del decret Fiol preveu «premis» per a les escoles que aconsegueixin acreditar el requisit de tenir prou especialistes en anglès.

Entre aquests, hi ha el compromís d'ampliar els recursos humans de l'escola; millores en el pressupost; tracte de favor en la participació en projectes i intercanvis de caràcter internacional; i finalment, compensació salarial extraordinària per al professorat que hi participi.

La Conselleria d'Educació no ha explicat quin és el pressupost de què disposa per tirar endavant el desenvolupament del projecte. Així mateix, tampoc no ha quantificat quants de centres estarien en aquests moments en condicions d'acollir-se al decret. De moment, els pocs centres que hi ha amb «educació trilingüe» han respectat la normativa marc que ve estipulada pel Decret de Mínims.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris