nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

Les passes d'una consellera transcontinental

Pastor ha visitat en quatre mesos 4 països americans i ha protagonitzat una trentena llarga d'actes oficials

La consellera d'Immigració i Cooperació, Encarnación Pastor, ha demostrat en poc temps que té un gran abast i que és capaç de contactar amb els representants dels nombrosos col·lectius implicats en la immigració i en la cooperació.

Al marge de la seva eficàcia en l'aplicació del II Pla per a la integració de persones immigrades i en els temes de cooperació, Pastor ha estat capaç de ser una perfecta relacions públiques i una incansable viatgera. De fet, en gairebé quatre mesos ha mantingut reunions amb la gran majoria d'agrupacions d'immigrants, cos consular, cases regionals, sindicats i altres agents socials relacionats amb aquest col·lectiu de residents de les Illes, per conèixer les seves necessitats i problemàtiques.

Igualment, des que Encarnación Pastor va iniciar la seva activitat, el 21 d'octubre de 2005, i fins que va fer els seus primers cent dies, el passat 25 de gener, la consellera ha participat en un total de 33 actes en territori espanyol i a l'estranger, incloses dues intervencions parlamentàries per presentar el seu nou departament i per defensar la dotació pressupostària per al 2006, com també viatges a Menorca i a Eivissa.

A més, en aquell temps la seva agenda la va dur a mantenir diverses entrevistes amb ambaixadors i a participar en trobades amb associacions de residents estrangers i cases regionals, a les quals s'han d'afegir múltiples visites a festes i fires commemoratives i a diversos projectes de col·laboració.

Concretament, Pastor va començar amb la recepció del segon Operatiu V Illa, una trobada amb descendents de naturals de Balears residents a l'Argentina, Uruguai, Cuba i Veneçuela que es va dur a terme fins a finals d'octubre. Així mateix dia 27 es va desplaçar a Menorca per reunir-se amb el Consell, ajuntaments i associacions de l'illa.

D'altra banda, la consellera ha viatjat a l'Argentina, a Cuba, a la República Dominicana i a Veneçuela, on ha reforçat els llaços amb una bona part dels prop de 40.000 balears i descendents que es calcula que viuen a l'estranger.

Per afrontar tots els projectes de la seva Conselleria, Pastor disposa d'un pressupost que ascendeix a 21.867.112 euros, dels quals 15 milions d'euros són destinats a la Direcció General de Cooperació, amb un increment de l'11,75 per cent, amb més d'un milió i mig d'euros sobre el pressupost anterior.

Per la seva part, la Direcció General d'Immigració gaudeix en el present exercici de 5,7 milions d'euros, que seran destinats a immigració, cases i centres regionals i cases de Balears a l'exterior. De qualsevol manera, aquest pressupost està condicionat per les grans mancances que pateix el col·lectiu.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris