cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

Les vendes de pegats de nicotina es dupliquen a les farmàcies balears

La facilitat a l'hora d'usar-los és la principal causa de l'increment

M.QUES./E.P. Palma.
Les vendes de pegats de nicotina a les oficines de farmàcia de les Balears es duplicaren el mes de gener respecte al mateix mes de l'any anterior, un increment «espectacular» que ha convertit aquest producte en el fàrmac predilecte dels residents a les Illes que tracten de deixar l'hàbit de fumar des de l'entrada en vigor de la Llei antitabac estatal, a començament d'any.

Segons varen informar fonts farmacèutiques, els pegats de nicotina estan sent a l'Arxipèlag el producte «estrella» per deixar de fumar a causa de la seva «facilitat d'ús» i dels seus «efectes calmants» que produeixen en l'organisme, ja que hi dipositen petites dosis de nicotina que mitiguen l'ansietat que pateixen tots els exfumadors durant les primeres setmanes de deixar l'hàbit del consum de tabac.

En aquest sentit, les vendes revelen que al voltant de 2.000 persones de les Illes van comprar algun producte que ajudi a deixar de fumar durant el primer mes de l'any.

Mentre que les vendes de pegats es duplicaren, el consum de xiclets registrà una lleu caiguda, concretament al voltant del 10 per cent, com a conseqüència de la major demanda de pegats. «Els xiclets tenen un gust estrany, per la qual cosa moltes persones s'estimen més un pegat», indicaren les fonts. La demanda de fàrmacs per deixar de fumar a les Balears va créixer el gener un 30 per cent.

Hi ha tot un seguit de productes que ajuden els fumadors a deixar l'hàbit: de llibres a pegats, fins a cigarretes de plàstic, cursos d'hipnosi i medicaments, encara que sense la força de voluntat del fumador no hi ha res a fer, ja que aquest és el millor producte per deixar de fumar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris