cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Agricultura prepara equips d'alta protecció contra la grip aviària

De moment disposa d'un material bàsic que resguarda del contagi

La Conselleria d'Agricultura i Pesca disposa ja d'uns equips de protecció bàsics contra la grip aviària i prepara el proveïment de nou material d'alta seguretat per resguardar del contagi les persones que facin feina amb aus infectades. En tot cas, hem de remarcar que aquesta actuació és una mesura preventiva, ja que ni a les Balears ni a l'Estat espanyol no s'ha detectat cap au infectada pel virus H5N1.

Els equips en qüestió estan a disposició del departament de Seguretat Animal de l'Ibabsa, que depèn de la Conselleria, i consten de granotes d'un sol ús que cobreixen també el cap, mascaretes, guants de nitril i unes sabates d'un sol ús. A més, els equips van acompanyats d'una esquitxadora per desinfectar les rodes dels vehicles que entrin en les explotacions amb aus que pateixin la grip aviària i d'isops amb els quals prenen mostres dels animals per la gargamella i la cloaca. També disposen d'un bisturí i de tubs per conservar la sang que s'extreu per fer analítiques.

Tanmateix, l'Ibabsa està a l'espera de rebre instruccions per millorar aquests equips i encarregar, per ventura, màscares de doble seguretat i més material que es consideri més adequat per emprar en cas que es detecti un brot de grip.

En aquest sentit, en altres països s'estan fent servir ulleres protectores amb muntura integral que protegeix de les esquitades i del contacte de la mucosa de les aus amb els ulls. A més, aquestes ulleres poden ser graduades. Així i tot, en altres països es fan servir també les mascaretes, igual que les que empren els metges en les operacions, o altres protectors respiratoris més sofisticats. Finalment, pel que fa a la roba i el calçat, ha de ser impermeable i preferiblement d'un sol ús, de la mateixa manera que els guants, que poden ser de nitril, vinil o pesats de goma però que puguin ser desinfectats. En tot cas, Agricultura facilitarà les característiques dels equips als ajuntaments.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris