nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
19°

Son Flor, exemple d'ineptitud municipal

Fa més de tres anys que EU-EV denuncia la presència d'aquest abocador incontrolat de Palma

Des que el grup municipal d'EU-EV denuncià per primera vegada, fa prop de tres anys, la presència d'un abocador incontrolat a la zona de Son Flor, s'hi han registrat un total de 23 intervencions del Cos de Bombers de Palma. De llavors ençà, la situació d'aquest solar del camí dels Reis, davant l'estadi de Son Moix, no ha sofert cap tipus de modificació.

Pneumàtics, enderrocs, fems, vidres i ferralla desfiguren el paisatge i suposen un perillós focus de contaminació a prop de Son Rapinya. La regidora a Cort de la coalició d'esquerres i verda, Marisol Fernández, comentà que Son Flor és «l'exemple d'incompetència i d'ineptitud de l'actual equip de govern conservador, que permet i tolera la presència continuada d'aquest abocador incontrolat».

A instàncies d'EU-EV, el setembre de 2003, el consistori palmesà es comprometé a dur a terme una neteja dels terrenys de Son Flor, un gran solar de 25.000 metres quadrats entre el carrer de Josep Estela i el camí de Jesús. Nombroses denúncies verbals i telefòniques dels veïns de Son Rapinya, a més de les freqüents intervencions dels bombers per la crema intencionada de pneumàtics, serviren per fer saltar l'alarma.

Malauradament, «el temps ens ha donat la raó i la deixadesa del Govern Cirer ha acabat per consolidar la situació de degradació de l'entorn de Son Flor», lamentà Fernández. Si en el moment en què es denuncià la presència d'aquest abocador il·legal el fems es comptava per tones, les fotos preses divendres passat palesen que després de tres anys «tot continua igual de brut». Cal, per tant, que «es faci net i que es vigili durant el temps que sigui necessari perquè no es torni a omplir de fems».

La regidora d'EU-EV assenyalà que dels 23 incendis registrats, 18 foren per sufocar incendis de matolls i 5 de fems. «No podem permetre que es perllongui més aquesta situació», manifestà Fernández. Son Flor és sòl urbanitzable no programat i, en un futur, es podria convertir en un polígon de serveis.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris