cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

L'autovia a sa Pobla s'obrirà al trànsit per maig amb un retard de dos mesos

El gruix de l'obra ja està i ara en queden els acabats i feines de jardineria i senyalització

65672

Ja s'ha conclòs la major part dels momviments de terra i queden pendents alguns treballs de senyalització, jardineria i embelliment.

Les obres de l'autovia Inca-sa Pobla estaran llestes el pròxim mes de maig, la qual cosa suposa un retard de dos mesos en relació amb la data de finalització que avançà fa uns mesos la consellera d'Obres Públiques del Govern balear, Mabel Cabrer. Aquestes són almanco les darreres previsions aportades pel departament d'Obres Públiques de l'Executiu autonòmic.

Segons les dades facilitades per la Conselleria, ja ha finalitzat el 90% del moviment de terres, mentre que un 70% del ferm també està a punt. Totes les estructures del macroprojecte, que enllaçarà Inca i sa Pobla amb quatre carrils, estan acabades, mentre que s'ha executat el 80% de les tasques de drenatge lligades a aquesta intervenció.

En aquests moments, just queda enllestir-ne els detalls, a més de dur a terme algunes feines de jardineria i de senyalització i altres de relacionades amb els sistemes de contenció i de seguretat en diversos trams. Així mateix, s'hi realitzaran algunes actuacions d'embelliment.

La Conselleria d'Obres Públiques del Govern espera acabar el pas superior d'Ullaró en un termini de dos mesos. Quant al pas superior del torrent de Massanella, estarà a punt d'aquí a tres mesos.

D'aquesta manera, es preveu que l'autovia Inca-sa Pobla sigui plenament operativa aquest estiu, per evitar així coes i aglomeracions importants de cotxes a causa de les obres. Aquestes començaren el mes de juny del 2004, amb un termini inicial d'execució de 19 mesos.

Les expropiacions, duites a terme per la Conselleria, s'han produït als termes municipals d'Inca, Selva, Campanet, Búger i sa Pobla. En total, han estat gairebé 83'5 hectàrees de terreny, amb 2.676'22 metres quadrats d'edificacions. Segons les dades facilitades pel departament dirigit per Cabrer, el pressupost destinat a les expropiacions ha estat de 6.984.511,23 euros.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris