nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

El PSM demanarà la recuperació del pailebot «Miquel Caldentey»

Volen que es posi aquest vaixell al Port i no el submarí «del batle»

El PSM presentarà una moció al proper ple ordinari perquè l'Ajuntament demani la recuperació del pailebot Miquel Caldentey, actualment abandonat i mig enfonsat al port de Canet (Catalunya Nord). Segons Miquel Gual, «ja que l'Ajuntament té tant d'interès a recuperar un submarí de l'Armada i posar-lo sobre el nou moll, nosaltres pensam que seria molt més interessant recuperar aquest vaixell històric, perquè forma part del nostre patrimoni i de la història comercial del Port de Sóller».

El 2004, eSetmanari Sóller i Diari de Balears publicaren diverses notícies i reportatges denunciant l'abandonament d'aquest vaixell en aquest port català, on es trobava pràcticament desballestat. El grup del PSM al Consell de Mallorca arribà a presentar una moció al ple del CIM demanant-ne la recuperació i el retorn a Mallorca, tot i que finalment aquest no s'arribà a produir.

Ara el PSM vol recuperar aquesta iniciativa i demanar que, una vegada restaurat, el vaixell torni al port des d'on aquest pailebot transportava habitualment passatge i mercaderia cap al sud de França.

La reforma portuària, que en alguns aspectes torna la zona dels molls a un estat similar al d'abans de la Guerra Civil, està ocasionant un autèntic moviment d'iniciatives de «recuperació patrimonial». Si fa uns mesos el batle sol·licitava a Defensa la cessió d'un submarí de l'Armada per col·locar-lo al nou moll com a atracció i en record de l'escola d'Armes Submarines de la Base, paral·lelament també han sortit iniciatives com és ara una recollida de firmes perquè es recuperi una de les fonts que hi havia sobre el moll. A aquestes s'hi ha afegit ara la del PSM reclamant el retorn del pailebot.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris