nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
15°

Judici a dos acusats d'extorsionar i pegar a empresaris alemanys a Mallorca

Una de les víctimes té 75 anys i va rebre cops de puny i puntades de peu al cap

E.L.V.Palma.
Dos ciutadans polonesos seran jutjats el pròxim mes acusats d'extorsionar, robar, amenaçar i colpejar dos alemanys a Llucmajor i a Calvià. Els acusats, Zbigniew W.S. i Bartolomiei M.B., de 32 i 29 anys respectivament, es feien passar per paletes per posar-se en contacte amb les seves víctimes.

L'abril de 2005 els acusats van ser contractats per un alemany de 75 anys per fer unes obres a la seva finca de Llucmajor. Després de pactar el preu van sorgir discrepàncies i, segons el fiscal, li van demanar més diners. Si no els en donava, van amenaçar de matar-lo. L'home els va pagar i no va saber res més fins diversos dies més tard, quan Zbigniew W.S. es va presentar a la seva casa, va realitzar pintades amenaçadores a l'entrada i va causar danys al cotxe per valor de 400 euros.

Quinze dies més tard el mateix home anà a la finca acompanyat d'un altre. Ambdós van exigir a l'alemany 1.000 euros, l'amenaçaren de matar-lo i de posar una bomba a la seva casa si no complia. Aquesta vegada la víctima es va negar a lliurar-los diners, davant la qual cosa els intrusos van començar a pegar-li cops de puny a la cara. L'home els va donar 120 euros. Van continuar colpejant-lo; els va donar 150 euros més que duia a la cartera. Malgrat això, els cops no aturaven i li van exigir que els acompanyàs al banc per treure més diners. L'home, de 75 anys i ja extenuat, els va dir que el banc estava tancat. Davant d'aquesta resposta, l'acusat s'hi va abalançar, l'agafà pel cap i el colpejà contra el terra fins a deixar-lo inconscient. La llarga llista de lesions de la víctima, que va trigar dos mesos a recuperar-se, incloïa contusió cerebral i diversos hematomes. A més, l'home va perdre la visió momentàniament.

La segona víctima va ser un altre alemany, que els va demanar que fessin unes obres de reforma en una fonda de Son Ferrer, a Calvià. Després de pactar el preu, el segon dia li van exigir el lliurament d'una quantitat de diners que no havien acordat. L'home s'hi va negar i li van robar una caixa d'eines amb material per un valor proper als 400 euros.

Una vegada comès el furt li digueren per telèfon: «Paga o si no hauràs de sortir de l'illa perquè et mataré». L'endemà van tornar al lloc de feina i l'home els va lliurar els doblers.

El fiscal els imputa tres delictes d'extorsió, un de danys, furt i lesions pels quals sol·licita penes que sumen 23 anys.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris