algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

El batle al·lega patir «mal de cor» i suspèn el ple quan estava en minoria

L'oposició estigué a punt d'aprovar una moció per impedir la construcció del golf

63018

L'equip de govern de l'Ajuntament de Muro (PP-CDM) ha quedat en minoria als plens.

L'ambient als plens de Muro és cada vegada més tens. El de dijous vespre es va anar encalentint a mesura que l'oposició (PSOE, UM i PSM), en majoria davant l'equip de govern (PP i CDM), presentava mocions d'urgència de tot tipus, entre les quals una per aturar el projecte del golf, que tenia totes les possibilitats d'aprovar-se i que finalment quedà damunt la taula per ser debatuda en comissió d'obres.

Després del conseqüent encreuament d'acusacions, el batle, Miquel Ramis (CDM), suspengué la sessió abans del torn de precs i preguntes al·legant que «li feia mal el cor». Ahir aclarí que «la dignitat de les persones i dels càrrecs està per damunt de tot i les mocions d'urgència no es poden utilitzar per pervertir el sistema, aprovant temes que no són urgents. Per això vaig dir que el ple s'havia acabat».

Així, mentre els portaveus de l'oposició titllaren ahir el batle de «dictatorial» i d'«antidemocràtic», Miquel Ramis anunciava la seva intenció d'impugnar totes les urgències de les mocions debatudes al ple de dijous «perquè no són d'urgència». El que està clar és que l'equip de govern de Muro (CDM-PP) ha quedat clarament en minoria davant els tres partits de l'oposició (PSOE, UM i PSM) des que Ramon Quetglas (PSM) rellevà el dimitit Pau Mateu al capdavant de la seva agrupació. De fet, un clar indici d'això és que l'equip de govern decidí dimarts, just un parell d'hores abans de la convocatòria del ple, no incloure els pressuposts a l'ordre del dia perquè els partits de l'oposició uns minuts abans els havien anunciat en comissió d'Hisenda el seu vot contrari als comptes.

El tinent de batle a l'Ajuntament de Muro, Onofre Plomer (PP), no evità ahir fer referència a una possible moció de censura. «A Muro hi ha un tripartit declarat que es reparteix el pastís i el que han de fer és, si ho tenen tant clar, fer una moció de censura», digué Plomer. El batle, Miquel Ramis, també es referí al clima del ple dient: «Ja sabem que estam 7 a 6».

Un altre dels afers més polèmics que es debateren en el ple fou la presumpta prevaricació de Plomer en abstenir-se a l'hora de votar els expedients urbanístics. El regidor del PSM, Ramon Quetglas, tornà a demanar al batle que destitueixi Plomer, però Ramis digué que no ho faria. Pel seu costat, Plomer apuntà que Quetglas prevarica demanant la seva dimissió i no la dels que hi voten en contra.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris