nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

El judici de Pedro J. contra Sastre serà «probablement polèmic i tens»

L'Audiència ordena al jutjat que imputi dos delictes al cap del Lobby

La Secció Segona de l'Audiència Provincial ha estimat el recurs presentat per Pedro J. Ramírez, i Jaume Sastre serà jutjat per la presumpta comissió de dos delictes de coaccions i amenaces. Malgrat el fet que la jutgessa i el fiscal de Manacor apreciaven, en tot cas, només faltes en la conducta del líder del Lobby per la Independència, la Secció Segona de l'Audiència Provincial s'avé a la tesi de Ramírez perquè «l'apel·lat no perd res amb aquesta decisió; al contrari, guanya en garanties processals, assistència obligatòria, recursos davant d'un òrgan col·legiat, etc...».

El magistrat-ponent, Joan Catany, argumenta que «la distinció entre delicte i falta sempre ha estat molt diluïda i vaga» i que «a causa de la tan comentada piscina, han aflorat múltiples incidents, que han determinat que la seva notorietat avui en dia sigui indiscutible; el vigor dels escrits presentats i de les resolucions judicials que els acompanyen, així ho evidencien». I aventura: «Possiblement sigui un judici tens i polèmic».

Pedro J. Ramírez va presentar la denúncia el mes d'agost de 2004 quan Sastre va intentar nedar a la piscina situada davant ca seva. Sastre diu que la piscina és pública, i Ramírez que és seva. Per aquesta raó, els escortes li impediren al professor independentista que hi pogués accedir. Posteriorment, Jaume Sastre hi va acudir amb el notari de Son Servera, que aixecà acte de la situació.

En la denúncia, Ramírez va arribar a comparar Sastre amb els etarres i va sol·licitar una pena de cinc anys de presó. Ambdós protagonistes mai no s'han vist les cares. Se les veuran per primera vegada quan el jutjat de Manacor celebri la vista oral.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris