cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

La reforma de la Creu Roja de Cala Millor fa dos anys que està aturada

Les obres estan adjudicades i només està pendent el permís de Costes

La reforma de l'edifici de la Creu Roja de Cala Millor, ubicat a la façana marítima del nucli costaner, està paralitzada a l'espera de la concessió administrativa en domini públic marítim terrestre per part del Ministeri de Medi Ambient. Fa dos anys que està aprovat el conveni per a la rehabilitació de l'edifici i en fa un que s'han adjudicat les obres, però aquestes no poden començar sense disposar del permís pertinent de la Demarcació de Costes.

Aquesta demora fou denunciada per part del batle de Son Servera, Damià Ripoll, que va demanar al Govern central que «s'accelerin els tràmits per poder iniciar la reforma com més aviat millor».

L'edifici de la Creu Roja fou construït l'any 1977 damunt l'arena de la platja, en el punt on es marca la separació del terme municipal de Sant Llorenç i de Son Servera. El local es va destinar a serveis prestats per la Creu Roja durant quasi vint anys. Ara s'empra com a oficina de temporada de la Guàrdia Civil i magatzem.

Davant l'estat de precarietat de l'immoble, els ajuntaments de Sant Llorenç i Son Servera signaren un conveni de col·laboració juntament amb la Conselleria de Turisme del Govern balear per rehabilitar el local. El projecte de reforma preveu la conversió de l'edifici en un local que acollirua uns banys públics, una oficina d'informació turística i el lloc de la Guàrdia Civil. El pressupost de la reforma és de 240.976 euros, que assumiran a parts iguals les tres administracions.

En el conveni s'acordava que l'Ajuntament de Son Servera s'encarregaria d'adjudicar les obres i el de Sant Llorenç de tramitar el permís de Costes. Ripoll va mostrar preocupació davant aquesta demora. «És una zona turística i necessitam una reforma almenys per als banys públics, que és una exigència per tenir la bandera blava».

El batle de Sant Llorenç, Mateu Puigrós, va dir que «la sol·licitud ja està a Madrid i estam pendents de l'ordre ministerial. Esperam que sigui favorable».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris